Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Роналд Рейгън едва ли е знаел, че в секретния план на Юрий Андропов на Михаил Горбачов е дадена именно тази роля - да разруши системата.
Роналд Рейгън едва ли е знаел, че в секретния план на Юрий Андропов на Михаил Горбачов е дадена именно тази роля - да разруши системата.

Целта на дългосрочното мероприятие е 40-ина години след промените социализмът да се върне по нов начин и с човешко лице

Андропов като режисьор определил кой каква роля ще играе по време на прехода

Дали операция "Възраждане", проведена у нас, е част от секретния план "Голгота", чиято цел е

връщането на социализма

по нов начин и с човешко лице?

"Разбира се", отговориха пред "168 часа" бившият шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев и близкият до Андрей Луканов финансист Кольо Парамов.

"Голгота" е основната операция

- обяснява Андреев. - А нашата - "Възраждане", означава, че комунизмът трябва да се възстанови под натиска на силното руско влияние."

Той държи да уточни, че не мрази руснаците.

"Напротив, аз им се възхищавам, те са много по-смели, задружни и интелигентни - казва той. - Но всичко се крие в тези списъци, досиетата на хората в тях

не са обявявани от Комисията

по досиетата, защото документите са в Русия. Дали са в ГРУ, дали в КГБ, не знам, но всичко е в Москва. Не случайно сега на шеф на българска специална служба му е обещано кариерно развитие. Това означава, че Москва има изключително мощно присъствие и влияние в нашата национална сигурност и то не от сега, а от началото на прехода."

Андреев има още един аргумент, че "Възраждане" е част от "Голгота": "Русия е велика държава с велики разузнавателни служби. Там няма как още в началото на 80-те да не са си задали въпроса - като се разпадне империята, как ще се запазят интересите й в бившите соцстрани. Затова още когато започва да се заражда перестройката, те

създават своето предмостие

у нас - това са известни политици, бизнесмени, магистрати, интелектуалци. И забележете, родното задкулисие ги лансира само на места, на които ще са полезни. Някой може много да иска да работи за Русия, но ако е някъде на село, от него няма полза. Следователно той трябва да израсне кариерно."

Юрий Андропов е режисьорът, който раздава ролите.
Юрий Андропов е режисьорът, който раздава ролите.

Той има още един аргумент в подкрепа на тезата си, че "Възраждане" и "Голгота" са свързани. По време на синьото управление имаше много призиви наред с мавзолея да бъде съборен и Паметникът на съветската армия, тъй като тя не е освободител на България, а окупатор. По-късно стана ясно, че

управляващите ги е било страх,

тъй като Русия реагирала много остро на всякакви подобни посегателства.

"От какво е бил този страх - пита Андреев. - По време на управлението на СДС нашият фокус изобщо не беше политиката на Русия. Пияният Елцин нямаше никакви имперски амбиции, но за да е имало такъв страх, това означава, че е имало някаква опасност и за мен ключът е в операция "Възраждане" - в напоителното влияние на Русия чрез тези между 3500 и 5000 души."

Секретното дългосрочно мероприятие "Голгота" подробно е описано в книгата на изд. "Труд" - "Истината за Ким Филби: Конспирацията "Ротшилд".

Как точно е проведена "Голгота" и кой каква роля е получил в нея, четете в книгата "Истината за Ким Филби: Конспирацията "Ротшилд" на изд. "Труд".
Как точно е проведена "Голгота" и кой каква роля е получил в нея, четете в книгата "Истината за Ким Филби: Конспирацията "Ротшилд" на изд. "Труд".
В нея има доста аргументи, че дългогодишният шеф на КГБ Юрий Андропов и Шпионина на ХХ век Филби са планирали операцията още преди смъртта на Леонид Брежнев, виждайки, че системата загива. Когато Брежнев умира, през 1982 г. Андропов го наследява като генерален секретар на КПСС.

Един от съмишлениците на Филби и организатор на школата му в Москва - Михаил Любимов, описва подробно плана "Голгота". Според него Андропов настоявал да се направи всичко възможно соцсистемата да се срине,

да се развихри див капитализъм

и след 40-50 години народът, отвратен от този грабеж, да наложи истински, принципно нов социализъм.

Как са раздавани ролите и как са подбирани главните герои в секретната операция, четете в хартиеното издание.