Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Волен Сидеров Снимка: Архив
Волен Сидеров Снимка: Архив

Предаването "Референдум" на БНТ бе прекъснато след дълъг скандал в ефир между водещата Добрина Чешмеджиева и кандидатът за кмет на София от "Атака" Волен Сидеров. След пет минути то започна отново, но Сидеров вече не беше в студиото.

Преди това много дълго Сидеров говореше, че му налагат цензура, а БНТ не е на Чешмеджиева и тя трябва да го остави да говори. Поводът беше, че прекъснаха микрофона му след като времето му изтече по регламент. Той обаче държеше да говори още.

В предаването участваха шефовете на предизборни щабове и темата беше местните избори, но Сидеров се яви вместо шефа на щаба си. 

След като времето на Волен Сидеров изтече, Чешмеджиева му направи забележка, а след като той не спря да говори, беше спрян микрофонът му. Разрази се скандал, в който Сидеров и водещата говореха един през друг, а доведената от Сидеров за подкрепа публика от млади момичета апострофираше или ръкопляскаше. Грозната сцена продължи дълго, останалите участници в предаването загубиха търпение, определяха поведението на лидера на "Атака" като скандално, жълт вестник и др. подобни. 

Накрая в студиото влезе охраната - двама души застанаха от двете страни на Сидеров, но до извеждането му не се стигна. През това време той говореше за милионите, които се изливат в БНТ и как на него му упражняват цензура.

Кадър: БНТ
Кадър: БНТ

В един момент скандалът позагуби енергия и охраната напусна студиото, без да извежда Волен Сидеров. 

Малко след това предаването бе прекъснато, а след възобновяването му Сидеров вече не беше в ефир, а дискусията с участниците се върна към нормалния тон.