Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След скандала с израелските туристи прокуратурата прибира записите от хотела (Видео) Прокурор Радост Бошнакова. Снимка:24 часа

Районната прокуратура в Несебър е изискала записите от хотела в Слънчев бряг, в който избухнал скандал с израелски туристки, които по-късно се оплакаха пред израелски телевизионен канал, съобщиха източници на "24 часа".

"Има образувано досъдебно производство за хулиганство, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до 2 г.  На този етап то е срещу неизвестен извършител. Няма повдигнато обвинение, нито арестуван, нито взета мярка за неотклонение", каза пред наш репортер районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова. Тя уточни, че инцидентът е от 5 юли, но едва на 10 юли, в деня на отпътуването си от България, една от израелските туристки подава жалба в полицията в Несебър.

"При нас преписката дойде днес и в най-спешен порядък предприехме действия по закон. Събираме доказателства както подкрепящи обвиненето, така и опровергаващи обвинението, защото има и контрааргументи, които сочат, че израелските туристи са предизвикали персонала. Следвало е просто да изчакат да бъдат настанени в 14 часа -приемливият от всички хотели по света час", каза още прокурор  Бошнакова. До момента са разпитани близо 10 човека - целият персонал на хотела, включително и собственика Иван Тодоров.