Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Катимерини": Кризата след бурята е първият реален тест за Кириакос Мицотакис СНИМКА: Ройтерс

Днес продължават усилията по възстановяване на електроподаването в райони на Халкидики, които бяха засегнати от мощна буря в сряда вечерта, отнела живота на седем души и причинила наранявания на десетки други, пише в. "Катимерини", цитиран от БТА.

Процесът по оценяване на щетите на земеделски земи, жилища и търговски дружества с цел изплащане на компенсации се наблюдава от министъра на вътрешните работи Панайотис Теодорикакос и министъра на селскостопанското развитие Макис Воридис.

Теодорикакос каза, че 500 000 евро ще бъдат отпуснати като спешна помощ на общините Неа Пропонтида, Касандра и Ситония, за да може щетите, нанесени на инфраструктурата, да бъдат поправени веднага.

Кризата е първият реален тест за правителството на премиера Кириакос Мицотакис, отбелязва "Катимерини".

Генералният секретариат за гражданска защита и регионалните власти в северна Гърция са в състояние на тревога от сряда вечерта, след като Националната метеорологична служба предупреди за силни ветрове в централна и северна Гърция.

Вчера на Халкидики бе обявено извънредно положение. Мицотакис отмени всички планирани срещи, за да може да бъде в постоянен контакт с ресорните министри, информира изданието.

През вчерашния ден бяха изпратени инспектори, които да направят оценка на нанесените щети на насажденията и инфраструктурата.

Премиерът Мицотакис е наредил на правителствения говорител Стелиос Пецас да предприеме всички необходими действия, за да гарантира пълно функциониране на европейския номер за спешни случаи 112.