Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бивш войник от пехотния полк на Великобритания е имал "неподходящ контакт" с принцеса Хая - съпругата на дубайския шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, която избяга от него с двете им деца и 31 млн. паунда.

Според "Дейли мейл" Ръсел Флауърс е човекът предизвикал развода между двамата.

В момента Ръсел е бодигард. Той се е разделил със съпругата си през 2018-а.

Попитан за 3-годишното му приятелство с Хая и за твърденията, че името му ще фигурира в бракоразводното дело, той заявява, че няма какво да коментира.

36-годишният бодигард е бил наистина близо до кралската двойка по време на 5-годишната си длъжност и я е придружавал по целия свят.

Смята се, че приятелството между Флауърс и принцесата е причината, поради която тя е избягала от Дубай и сега се крие в Лондон, докато чака изслушванията си за развода.

Миналата седмица медиите твърдяха, че принцесата е поискала убежище в Германия, защото Великобритания не би могла да гарантира сигурност за нея и децата й - предвид чудесните отношения между Лондон и Дубай. Освен това тя не би желала да свърши като доведената си дъщеря - принцеса Шамса - дете на емира на Дубай от друга жена, която през 2000 г. избяга в Англия, но бе похитена от специални агенти на емира и върната в Дубай.

Британското издание твърди обаче днес, че принцеса Хая е в семейно имение, което се намира близо до двореца Кенсингтън - една от лондонските резиденции на британското кралско семейство.

През 2018 г. Ръсел Флауърс бе заснет с принцеса Хая на хиподрума в Аскът, Великобритания, по време на ежегодното посещение на дубайското кралско семейство. Тогава той държеше 7-годишния им син Зайед.

Бодигардът се е укрил, след като шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум е заявил, че е разтревожен от близостта на британеца със съпругата му.

Старши членове на кралския двор в Дубай са изразили своята загриженост за приятелството им и са разговаряли с шейха.

69-годишният Мохамед бин Рашид ал Мактум - един от най-богатите хора в света, не направи официален коментар за бягството на съпругата си, но публикува стихотворение за предателство, което мнозина разтълкуваха като насочено послание към Хая.

Близък до семейството казва, че Ръсел е придружавал принцесата при всяко нейно пътуване в чужбина. Хая е обсипвала приятеля си с подаръци, купила му е кола Range Rover, закупила му е пушка за 50 000 паунда и скъп часовник.

След развода на Ръсел с неговата съпруга принцесата му подарила и къща, която се намирала близо до Нюмаркет, Съфолк, където Хая и шейхът имали конюшни със състезателни коне.

Хая винаги е била придружавана от двама бодигардове, но в много от случаите тя освобождавала единия, за да остане с Ръсел, твърди източникът.

"Принцеса Хая винаги е имала напълно отделна охрана от тази на съпруга си, работата на тези бодигардове бе да защитават нея и децата. Ръсел ходеше навсякъде, където отиде принцесата. Ако отиде на почивка, той е до нея. Ако е на конни надбягвания - също", посочва още той.

Слуховете за края на 15-годишния брак на принцесата с шейх Мактум започнаха, след като тя не придружи съпруга си на хиподрума в Аскът тази година.

Въпреки любовта си към конните надбягвания, тя отсъстваше и не бе забелязвана публично почти два месеца.

Хая с Мохамед бин Рашид ал Мактум Снимка: Ройтерс
Хая с Мохамед бин Рашид ал Мактум Снимка: Ройтерс