Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хитлер планирал началото на операция "Барбароса" по препоръките на астролозите.
Хитлер планирал началото на операция "Барбароса" по препоръките на астролозите.

Няколко от най-известните диктатори от XX век са родени от средата до края на април, макар и в различни години. Основателят на династията в Северна Корея Ким Ир Сен се е появил на бял свят на 15 април, Адолф Хитлер - на 20-и, Вожда на революцията Владимир Илич Ленин - на 22-и. Последен в тази поредица е Саддам Хюсеин, чиято рождена дата е на 28 април.

Има ли някаква закономерност в това съвпадение или е плод на случайност? “Дори неизвестните хора, родени в посочения период, се стремят към власт. Прекалено са практични, за да разчитат само на късмета”, твърди американската астроложка Силвия Скай.

Според известната българска авторка на хороскопи Алена в датите на раждане на четиримата, държали в подчинение милиони, няма нищо необичайно. Нищо в

разположението

на планетите

не предполага

периодът от средата до края на април да е рисков за раждане на насилници.

"Всички те са имали своите звездни заложби, типични и за всички останали милиарди хора, живели в миналото и в настоящето. Разликата идва от характерен само за тях звезден аспект, които ги превръща в масови унищожители на хора - коментира Алена. - Сам по себе си този аспект няма силата да се прояви в мащабно избиване на хора и желание на всяка цена да се изпълни крайната цел на диктатора, без да се интересува дали хората ще оцелеят, или ще загинат."

Какво е общото в разположението на звездите към момента на раждането на тези четирима души, допринесло за превръщането им в диктатори? "Всички те са

егоцентрици, лишени от съчувствие

към околните,

не ценят човешкия живот с изключение на своя, а пролятата кръв по собствената им заповед им действа като наркотик - казва още Алена. - Колкото повече кръв проливат, толкова са по-доволни от живота и толкова по-значими се чувстват. Пролятата кръв ги засища само до следващия пристъп на жажда".

Според западни астролози родените от средата до края на този месец са програмирани да печелят всеки спор и да преодоляват пречките. Те са самоуверени, не приемат чуждо мнение и конкурентите им бързо губят в състезание с тях.

Най-знаковият диктатор на XX век е Адолф Хитлер. Вследствие на болните му амбиции за доминация 60 милиона души намират смъртта си във Втората световна война, 5,5 милиона евреи са избити, изпратени в концентрационни лагери, измъчвани и изгорени. Европа е опустошена.

Кървавите изпълнения започват от Нощта на дългите ножове на 30 юни 1934 г., когато Хитлер се разправя с щурмоваците с оправданието, че те подготвят опит за преврат срещу него. Убити са 1076 души. В речта си пред германския народ дни след това фюрерът оправдава кървавата разправа с това, че е трябвало да защити държавата.

Адолф Хитлер е бил изключително податлив на предупрежденията на хороскопите. Още през 1923 г. чува от гадател, че човек, роден на неговата дата, ще дойде на власт. И това му действа като силен подтик да се стреми към световно господство.

По-късно му предсказват, че заговорници ще се опитат да го убият. 5 години по-късно това се оказва вярно. В известната Операция "Валкирия" офицери от Вермахта са искали да се разправят с него, но опитът за покушение е разкрит. Швейцарският астролог Карл Ернст Крафт, който предрича това още през 1939 г., обаче е арестуван. Когато се убедили, че гадателят няма войнствени намерения, нацистите започнали да използват услугите му.

Първата му задача е възложена от министъра на пропагандата Гьобелс и тя е била да изследва четиристишията на Нострадамус и да открие какво да се направи, че Третият райх да продължи дълго съществуването си. През 1940 г. Крафт

предава своите предсказания на човек от екипа

на фюрера,

но никога не се среща лично с диктатора.

Въпреки че не го е приел, Хитлер е бил силно впечатлен от това, което е видял астрологът. Нещо повече - по предначертанията на астролага кога са благоприятните дати за нови начинания планирал началото на операция "Барбароса" срещу Съветския съюз.

Швейцарецът направил и личен хороскоп на лидера на националсоциалистите и преизчислил точния му час на раждане. Така получил съвършено различни данни от тези, които били известни преди. Така хороскопът му бил променен.

Когато разузнавачите на Антантата разбират какво силно влияние има астрологията върху висшето германско командване, решават да предприемат мерки, чрез които да манипулират врага. Въвеждат специални

колонки в пресата,

в които публикуват хороскопи.

Акцентират върху неблагоприятни за зодиакалния знак на фюрера периоди за начало на военни действия и блицкриг.

"Предполагаше се, че Хитлер ще се откаже от авторитарните си методи и ще започне да се съмнява в собствената си способност да взема решения", пише в. "Сънди таймс". Британците прибягват и до още нещо. Назначават друг астролог - избягалия от нацистите заради еврейско-унгарското си потекло Лудвиг фон Вол. Той предсказва края на Третия райх. През 1943 г. кралската военна авиация разпръсква върху окупираните от германците територии в Европа неговите предсказания за скорошната победа над нацистите.

Това се потвърждава и от “колегата” му в Берлин. Там Крафт заявява на ръководството, че астрологичните конфигурации са се променили и може да се стигне до загуба на войната. Хитлер можел да я спечели само ако тя приключи още през 1943 г. Продължи ли след това, астрологът давал песимистични прогнози.

След този неблагоприятен за фюрера хороскоп швейцарецът изпаднал в немилост и той бил изпратен в затвора. В крайна сметка умрял от тиф, когато през 1945 г. са го

водили към концентрационния лагер “Бухенвалд”.

Тези мерки срещу астролога не помагат на Адолф Хитлер да спечели Втората световна война и да оцелее. Впоследствие изготвени астрохороскопи за него твърдят, че разположението на планетите още при раждането му е показвало, че сам ще стане причина за смъртта си. Диктаторът е получил и друго гадание какво казват планетите за съдбата му - от Ерик Ян Ханусен, който, когато е проверен от службите, се оказва с еврейски произход. Затова е убит, вместо да бъде назначен за нов личен астролог на фюрера, въпреки че от днешна гледна точка е предсказал много точно съдбата на родения на 20 април Хитлер.

Два дни след неговия е рожденият ден на Владимир Илич Ленин, за когото няма сведения дали е бил суеверен и дали се е доверявал на предсказанията на астролози. Но към него е възникнал първият в света култ към личността, след като подчинил огромната Съветска Русия на своята воля. Той бил

безразличен към страданията на хората

Ленин използвал чувствата на хората, за да постигне целите си и да укрепи властта си.
Ленин използвал чувствата на хората, за да постигне целите си и да укрепи властта си.

подобно на нацисткия лидер. Когато през 1921 г. в новопровъзгласилата се Страна на съветите настъпва глад, Владимир Илич произнася прочутата фраза: "И да умрат 20 милиона или повече души, това е дреболия". Важна е била собствената му цел.

Британското списание "Тайм" ден след смъртта му го характеризира като професионален заговорник.

"Ленин е поразителен пример за това как чрез волята си човек от ранна възраст върви към поставените си цели, без да има никакви колебания, без да се спре пред престъпления, без да се измъчва от угризения на съвестта - пише сп. "Тайм". - Целта му е била да вдигне световната социална революция. Емоциите никога не са играли водеща роля при него. Ръководел се е от студената логика, въпреки че е умеел да извлича изгода от чувствата на другите и да ги впряга за постигане на собствените цели".

Според хороскопа на Владимир Ленин той е изключителен прагматично настроен и никога не е писал философските си тетрадки по друга причина, освен да постигне целите си. Планетите са били

разположени в една линия по време

на раждането му

Това в индийската астрология означавало, че е способен да направи всичко, което поиска. Единствено Сатурн е била в обратната посока и това според астролозите показва, че не е имал предразположение да доживее до дълбока старост. Както и се случва на практика. Вожда на революцията умира на 54 години.

Бил уверен, че може да свърши всичко сам, импулсивен и склонен към необмислени действия, непредсказуем, склонен да не се съобразява с никого. Затова още през 20-те години на Запад го наричат диктатор.

Според определението диктатурата е форма на управление, при която има концентрация на власт в ръцете на една личност и липса на уважение към останалите. Обикновено режимът оправдава политиката си чрез

нуждата от преодоляване на извънредна заплаха

или за излизане от временна криза. Много често обаче трае доста по-дълго.

Диктаторите разчитат на насилие и ограничаване на човешките права за запазване на властта си. В повечето случаи това съдилищата са зависими, въвежда се на цензура върху средствата за масова информация, ограничава се дейността на независимите от правителството организации.

Характерно за диктатурите е и наличие на тайна полиция, която да следи за запазване на властта на върховния лидер и да сплашва политическите му противници.

Такава структура създава Ким Ир Сен, роденият на 15 април дядо на днешния Върховен лидер на Северна Корея.

Ким Ир Сен е обожествяван в родината си и провъзгласен за "Слънцето на нацията".
Ким Ир Сен е обожествяван в родината си и провъзгласен за "Слънцето на нацията".
Начело на тайната полиция е приятелят на вожда - Чо Йонг Гон. Първоначално съветските офицери, които се грижели за държавната сигурност, пишели на руски заповедите. После те били превеждани на корейски и подписвани от Чо. Хиляди корейци са арестувани и изпратени в затвора.

По-късно Ким Ир Сен създава Департамент за политическа защита на държавата. Той използва специални кодове за "подривна дейност". Например

“Инцидент 9” - паролата за критика към Ким Ир Сен.

"Инцидент 5" - за обиди или псувни към Вожда. Тайната полиция имала право да екзекутира противниците на режима без съд и присъда. По-късно тази практика е отменена и в момента не съществува.

Въпреки че службата е наречена министерство, тя не е част от Министерския съвет и се отчита лично на Ким. Дори разузнаването на Южна Корея не е знаело имената на всички шефове на тайните служби на диктатора.

В началото я е оглавявал руснакът Николай Пан, роден в Далечния изток и оцелял в сталиновите репресии.

Друг шеф на тайните служби умира при мистериозни обстоятелства.

Дядото на днешния партиен и държавен ръководител в Пхенян е най-дълго управлявалият диктатор. В продължение на 46 години на власт той успява да наложи култ към личността си и да накара хората да вярват, че е полубожество със свръхестествени възможности.

В Северна Корея има над

800 статуи на Ким Ир Сен,

както и стотици площади и улици на негово име, а също и националният стадион, централният площад в Пхенян и електроцентрала. Благодарение на пропагандата в страната му го смятат за "Слънцето на нацията".

Част от стратегията на диктаторите е да дадат по нещичко на своите поданици. Така те мислят, че лидера го е грижа за тях. Ким Ир Сен направил земеделска реформа и дал безплатно земя на селяните, живели преди това във феодална система и после под японска окупация.

Земеделието е превърнато в сфера от националната сигурност при родения в края на април Саддам Хюсеин, когато преговаряше с международната общност дали да пусне нейни инспектори да проверяват има ли оръжие за масово поразяване. Диктаторът управлява Ирак в продължение на 35 години, през което време са избити 1 милион цивилни и 1 милион военни.

Изследване на психолога Фред Кулидж от университета в Колорадо показва, че

Саддам е бил по-садистичен дори от Хитлер.

Резултатите от проучването показало още три общи черти между двамата - антисоциалност, нарцисизъм и параноя. Eдиният нахлува в Полша, другият - в Кувейт и Иран.

Колко опасно агресивен е иракският диктатор, се вижда във филм за първите му стъпки, след като завзема властта през 1979 г. Той седи и пуши пура сред 200 висши представители на властта в Дамаск. Обявява, че враговете са между тях, че ще ги арестува, а останалите ще бъдат разделени на отряди. Той се смее, когато назованите като предатели публично са унижени, бити и отведени извън залата, за да бъдат екзекутирани.

Саддам бил по-садистичен и от Хитлер, гласи американско изследване.
Саддам бил по-садистичен и от Хитлер, гласи американско изследване.

“Индивидите с антисоциално личностно разстройство като цяло не зачитат правата и мнението на другите и не се чувстват виновни за поведението си”, казва Фред Кулидж.

Интересно съвпадение има датата на раждане на Саддам е кончината на друг диктатор - Бенито Мусолини. 3 дни преди края си близо 60-годишният италиански диктатор влиза в Милано с 33-годишната си любовница Клара Петачи и подаръка, който наскоро й е направил - червена спортна алфа ромео. На следващия ден двамата заедно с конвой от фашисти и германски войници отиват на границата с Швейцария до езерото Комо.

Мусолини е с каска и жилетка на германски военен пилот, но партизаните, които спират процесията на 27 април край град Донго, го разпознават. 20 години те са виждали Дучето на всякакви портрети и снимки във вестници заради култа към личността му. Били са запознати с идеално избръснатото му лице и характерната му челюст.

За да не ги заловят нацистите, партизаните скриват двойката в селска къща през нощта. На следващия ден Мусолини и Петачи са изведени от нея и закарани до близкото селце Джулино ди Мезегра. Заповядали им да застанат до каменната стена на входа на Вила Белмонте и били

екзекутирани с

дъжд от куршуми.

Телата на диктатора и любовницата му били закарани на емблематичния площад в Милано “Лорето”, където 8 месеца по-рано фашистите показали телата на 15 убити партизани. Хората започнали да ритат, удрят и да плюят върху Мусолини и Петачи. Една жена изстреляла 5 куршума в мъртвия Дуче. "5 патрона за моите петима разстреляни синове", казала тя.

Под командването му са загинали близо 500 000 души. Още като дете бил изключван от училище заради побои. Според сайта "Астролоджи рисърч" кармичната карта на Мусолини е идеална за диктатори. Имал склонност към вождизъм, тираничност и авторитарна натура. Склонност към насилие, включително като сериен убиец много повече, отколкото световен лидер. Въпреки това обичал Италия и много от сънародниците му смятали, че се грижи за техните интереси. Харесвали го и световните държавници, преди да започне войната.