Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гръмки аплодисменти огласят площада пред входа на полицейското управление в Неапол, когато пристигат патрули, ескортиращи кола със заловен шеф на Камората. Тези кадри, придружени с похвали към органите на реда, показаха италианските телевизии по повод ареста на един от най-издирваните мафиоти на Апенините - Марко ди Лауро.

В туитър премиерът Джузепе Конте също благодари на полицията за ареста на "супербеглеца".

Задържането на издирвания цели 14 години бос е станало при съвместна операция на криминалния и финансовия отдел на полицията, в която са участвали повече от 150 служители на реда. Парадоксално за мащабите на операцията, но 38-годишният топбандит е

арестуван без съпротива

в скромното си жилище в южната част на Неапол, където живеел със съпругата си. Специалните части сгащили Марко, докато похапвал макарони в компанията на двете си котки. А след като му разрешили да се преоблече, той изразил загриженост единствено за домашните си любимци: "Помислете за моите котки, нека да не останат сами довечера".

Освен това в дома на сочения за един от най-опасните мафиоти не е открито оръжие и е имало съвсем дребна сума пари, съобщи началникът на полицията в Неапол Антонио ди Йесу.

Говори се, че арестът е бил свързан с

извършеното ден по-рано убийство

на съпругата на Салваторе Тамбурино, човек, свързан с Ди Лауро. 40-годишният Тамбурино се предаде за убийството на 33-годишната Норина Матуоцо, малко преди ареста на Ди Лауро.

Тя е намерена мъртва в дома на родителите си в Неапол, където е отишла да живее след влошаването на отношенията й с Тамбурино, съобщиха местните медии. В същото време шефът на полицията отказа да потвърди или да отрече връзка между убийството и ареста на Ди Лауро. Комисарят заявява: “В ранния следобед (веднага след убийството)

имаше необичайно развитие

на разследващата дейност, което ни позволи да идентифицираме парцела, за да стигнем до къщата, където се крие Марко ди Лауро", коментира лаконично комисарят.

Младият потомък на известната фамилия Ди Лауро е беглец от 7 декември 2004 г. и през годините е бил търсен в Азия, Южна Америка и Европа. В крайна сметка е намерен в къща близо до квартала, за който се смята, че е кланова територия на баща му Паоло ди Лауро, наричан още Цирузо - Милионера.

През всичките години, докато се укрива, роденият през 1980 г. Марко е включен под № 2 в списъка с най-издирваните престъпни босове след Матео Месина Денаро.

Младият мафиот започва да се крие още когато е 24-годишен. Тогава той

успява да се измъкне

по време на Нощта на белезниците. Така в Италия наричат акцията, при която хиляди униформени, подпомогнати по въздуха от хеликоптери, нахлуват в районите Скампио и Уитилиано,

за да изпълнят 53 заповеди за арест

Марко, който е известен и като F4, е четвъртото дете от общо 9-има синове и една дъщеря на шефа на Камората Паоло ди Лауро. Останалите братя са или в затвора, или мъртви, съобщават италиански вестници.

Самият Марко е обвинен в множество тежки престъпления - убийства, рекет, търговия с наркотици.