Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Това е вилното селище, което се захранва с ток от проверявания трафопост.
Това е вилното селище, което се захранва с ток от проверявания трафопост.

Обектът е на ЧЕЗ и е заключен, нямаме достъп до него, категорични са

от фирмата на вдовицата Силвия Панагонова

Две вилни селища от зимния курорт на Силвия Панагонова в Боровец се разследват за кражба на ток, научи “24 часа”. Районната прокуратура в Самоков работи по случая. Панагонова е вдовицата на застреляния през 2004 г. бос от СИК Милчо Бонев-Бай Миле. След смъртта му тя разви мащабен бизнес с хотели, част от които са в курорта на Рила. Това са “Мура”, “Бреза” и вилните селища “Ягода” и “Малина”, в които има 68 луксозни бунгала с всички екстри. В събота полицаи от Самоков и служители на ЧЕЗ са правили мащабни проверки за незаконно присъединяване към елмрежата.

“Разкрити са манипулирани измервателни уреди в трафопост високо напрежение, захранващ с електрическа енергия две вилни селища в курорта Боровец. По този начин консумираната електроенергия е била отчитана съответно с 80 и 84% по-малко”, пише в официалното съобщение на МВР по случая. “24 часа” научи, че този трафопост е захранвал вилните селища “Ягода” и “Малина”, които са в активите на “Вилни селища Боровец” АД. Управител е синът на Бай Миле Милчо Бонев-младши, вдовицата му Силвия Панагонова е в управителния съвет, а акциите са собственост на нейни фирми.

“Имаше проверка, но този трафопост е на ЧЕЗ, той е заключен и ние нямаме достъп до него. Купуваме си електроенергия от посредник. Само получихме протоколите от проверката. Съдействаме на полицията за разследването. Нямаме нищо общо с манипулация на измервателни уреди”, казва управителят на вилните селища, потърсен от “24 часа” за повече информация. Той е категоричен, че фирмата е изрядна във всяко отношение, плаща данъци и никога не е замесвана в незаконни дейности. Адвокат на дружеството казва, че служители на фирмата не са допуснати по време на проверката.

В разгара на зимния сезон туристическите обекти в планината консумират огромно количество ток, обясни запознат със ситуацията. Дали курортът на Силвия Панагонова е спестявал пари от ток или някой друг се е присъединил към трафопоста, ще покаже разследването на прокуратурата. Засега то е срещу неизвестен извършител по чл. 234в и се наказва със затвор до 5 г. и глоба до 15 хил. лв.

СИЛВИЯ ПАНАГОНОВА
СИЛВИЯ ПАНАГОНОВА

Последната публична изява на Силвия Панагонова е по време на делото срещу Божидар Кузманов-Божо Кравата в специализирания наказателен съд. Тя е свидетел срещу него. Двамата са имали спор за имот в Слънчев бряг. Кравата е работил за Силвия Панагонова преди 10 г., и то на Боровец. След това се отделя от нея и започва да работи с бизнесмена Пламен Петков от Поморие. Спорният имот е бил на обща фирма на Петков и Панагонова, а служителите им неведнъж влизаха в сблъсъци.

Божо Кравата е разследван след като бандата му влезе в престрелка с тази на Димитър Желязков-Митьо Очите през юни 2016 г. Тогава беше убит гард на Очите, а той - тежко ранен. След престрелката беше задържан и Радослав Попов, който е син на Янко Попов от групата на Килърите. Младежът има общ бизнес със Силвия Панагнова. После се оказа, че е станала грешка и той няма нищо общо с бандата на Божо Кравата. Както и Панагонова няма общо с Митьо Очите. Тя е свидетел по други престъпления, за които се разследва Кузманов. Желязков, който също е свидетел по делото, е в турски арест в очакване на екстрадиция.

Съпругът на Силвия Панагонова Милчо Бонев-Бай Миле беше един от основателите на СИК. През август 2004 г. маскирани и въоръжени мъже нахлуха в ресторант “Славия”, където босът и бодигардовете му обядваха. След кървавата баня загинаха той, 4-ма от бодигардовете му и бизнесмен, с когото е имал среща. За убийството бяха задържани 4-ма мъже, сочени за близки на братя Маргини, но всички бяха оправдани. След убийството на Бай Миле Силвия Панагонова наследи активите на мъжа си и успя да развие легален бизнес за милиони.

Боровец е бил любимият курорт на съпруга ѝ Милчо Бонев.