Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Слизам, Александър ме чака. Няма да се бавя, връщам се след малко".

Това са последните думи, които чуват родителите на 15-годишната Мирела Грегори, която изчезва на 7 май 1983 г. 45 дни по-късно завинаги се губят и следите на Емануела Орланди, а "изпаряването" на двете момичета повдигна множество въпроси, които вече 35 години търсят своите отговори.

Коя обаче е Мирела Грегори?

Най-малката дъщеря на един от собствениците на голям бар в Рим е тиха и прилежна ученичка. В бележника й не може да се види оценка, различна от пълна шестица. Нейни приятели остават завинаги със спомена, че освен ученолюбива, от ранна възраст тя всеки ден помага и в семейния бизнес. В сравнение с други тийнейджъри връзката й с родителите й е силна, а пред майка си споделя абсолютно всяко нещо, което й се случва. Именно пред нея казва, че ще си намери гадже, когато навърши пълнолетие, тъй като образованието сега е на първо място.

"Отговорна и възпитана", казват за нея приятелите й.

Именно тази отговорност я кара задъжително да спазва вечерния час и да не закъснява дори и минута повече. Нещо, което не се случва на 7 май преди 35 години.

В същия ден, рано следобяд, тя затваря за последно вратата на родния си дом, слага слушалките на ушите си и излиза с приятел на разходка. Три часа и десетки неприети обаждания по-късно, карат сестра й Антоанета и родителите й да тръгнат по улиците с надеждата да намерят Мирела. Това обаче не се случва. Съмнителни за семейството й са думите, които казва дни преди да изчезне. Споделя им, че е намерила начин да получи достатъчно пари за апартамент, който от много време искат да купят. Тогава те приемат това за шега.

Часове по-късно роднините й вече са във връзка с полицията, която започва

мигновено

разследване

Още в първите часове е установено, че Мирела не е имала уговорена среща с приятеля си Александър. Самият той казва, че не я е виждал и чувал от близо година.

Месец по-късно в семейния бар на Грегори започват да пристигат телефонни обаждания. Непознат човек казва, че е срещнал Мирела и изброява дрехите, които момичето е носело в деня на изчезването си. Описва ги с впечатляваща точност, от цвета до вида на материята. Казва, че най-вероятно тя сама е решила да избяга. Следва друго обаждане от анонимен човек, който заявява, че Мирела и изчезналата 45 дни по-късно Емануела са избрани за отвличане от името на виден духовен представител.

Съмнение пада и върху мъж на име Раул Бонарели, който е

част

от папския ескорт

по време на посещение на папата в римската енория на 15 декември 1985 г. Майката на Мирела запомнила, че тогава той заговорил момичето и често хвърлял погледи към нея. Няколко дни след това се отбивал и до дома им, за да я вижда. Проверката за неговото алиби обаче показала, че няма как той да има пръст в изчезването й. В продължение на година валят стотици обаждания от различни хора, но никое от тях не хвърля светлина върху местонахождението на Мирела.

Вече 35 години от нея няма следа, а близките й не спират да търсят истината. Засега без успех.