Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДНК на задържания Данаил Стефанов, известен като Дъндито, е открито при огледа след палежа срещу бургаския фоторепортер Борислав Пенков, разкриха от прокуратурата и благодариха на полицията за отлично свършената работа при разкриването на случая.

Държавното обвинение поиска най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража за Стефанов, третия обвиняем за палежа. Стана ясно, че той е с 22 присъди, между които за грабежи и наркотици. Заедно с Петър Биберов-Кюфтето, обвинен в поръчителство на палежа, е бил разследван за участие в организирана престъпна група, казаха от Апелативната прокуратура.

Самият Данаил обаче твърдял, че е натопен и дори не бил в Бургас по време на палежа през нощта на 14 октомври.

Дъндито бе арестуван последен, а миналата седмица бяха задържани Румен Янакиев и Петър Биберов-Кюфтето. Според разследващите Данаил и Румен са директните извършители на палежа, а Биберов - поръчител.

Прокуратурата разполага с трима анонимни свидетели, които уличили Биберов в поръчителство. Атаката срещу фоторепортера бе през нощта на 14 октомври, когато бе подпалена автомобилна гума пред входната врата на жилището му.

Пожарът нанесе сериозни щети на целия вход в блока, изгоря ел. табло с 27 електромера. Две седмици преди палежа Биберов се призна за виновен, че е ударил фоторепортера Пенков през ноември, м.г., докато снимал щети от пожар в заведение в Морската градина. Той бе осъден на пробация, но журналистът се закани, че ще заведе граждански иск от 50 000 лв. срещу Биберов.

Очаква се в 15,15 ч. районният съд в Бургас да се произнесе дали оставя Стефанов в ареста.