Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Петима полицаи пострадаха при специализирана операция в ромската махала в Мъглиж. Нанесени са щети по автомобили на полицията в Стара Загора и травми по крайниците на петима униформени.

Около 18.00 часа служители на Областната дирекция на МВР в Стара Загора и Дирекция „Жандармерия“ започнали специализирана полицейска операция в квартал в град Мъглиж. Целта била задържане на лица, които по-рано през деня оказали съпротива при извършване на проверка, в резултат на което пострада служител на Районното управление в Казанлък, съобщават от пресцентъра на МВР.

Задържан е един от извършителите, но при изтегляне от квартала група лица са започнали да хвърлят камъни по колоната от полицейски автомобили. Нанесени са щети по автомобили на униформените, а петима от полицаите са получили травми по крайниците. Това наложило срещу нападателите да бъдат употребени физическа сила и помощни средства, при което са произведени и изстрели във въздуха.

Ситуацията е овладяна и общественият ред е възстановен. Пострадалите полицаи са прегледани в Центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък. Те са с повърхностни наранявания.

Операцията продължава и в момента, като полицейското присъствие в Мъглиж е засилено.