Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

26-годишният рецидивист Борис Лазаров е арестуваният за грабежа на пенсионер от събота на обяд до метростанция “Вардар”. Само за дни столичните криминалисти заловиха циганина, който има богато криминално досие за кражби, изнасилванe. Има няколко присъди за грабежи над пенсионери и повече от 5 г. стаж в затвора. Пуснали го оттам преди няколко месеца.

Лазаров е известен като Борето в кв . “Факултета”. С начално образование, никога не е работил, В събота по обяд с качулка на главата той издебнал възрастен човек, който се прибирал към къщи. Ударил го с камък по главата в гръб и отмъкнал портмонето му с дребна сума пари. Жертвата изпада в безсъзнание. Човекът е откаран в болница, където му правят операция 4 часа.

Почеркът на престъплението насочва криминалистите към бандити с досиета за грабежи. Един от тях е Борис Лазаров. Оказва се, че по същия начин Лазаров е нападал и други жертви в миналото. Последната му присъда е от 2014 г. с наказание от 5 г. затвор.

Последният му арест е от март 2012 г. Тогава е на 19 г. Току-що е освободен от затвора, където е лежал за поредния грабеж. Полицията стига до Борето след жалби на 4 възрастни жени от кв . "Красна поляна". Всички те са ограбени в квартала, съвсем близо до мястото, където в събота е нападнат и пенсионерът.

Лазаров действа винаги по един и същ начин. С нахлупена качулка на главата блъскал жертвите в гръб, събарял ги на земята и издърпвал чантите им с пари и мобилни телефони. Синът на една от жените тогава хуква след него, но го изпуска. При проверка на заложните къщи в "Красна поляна" и "Факултета" криминалистите откриват част от отмъкнатите вещи и така стигат до Борето . Той пращал свои роднини да ги залагат и да вземат дребни суми. Влиза в затвора през 2014 г. за нападението над 4-те жени, но го освобождават. Преди това е осъждан и за кражби. Разследването за последния грабеж , извършен от рецидивиста, се води от Софийската районна прокуратура.