Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

И в наши дни има потомък на Сакскобургготската династия с българска кръв. Това е роденият от българка внук на Мария Луиза Никола Лайнинген, който е наследник на британската и руската корона. Принцът е роден във Филаделфия, Пенсилвания на 25 октомври 1991 г. Той е син на княз Борис фон Лайнинген и първата му съпруга - българката Милена Манова. Той е правнук на цар Борис ІІІ и праправнук на италианския крал Виктор Емануил III. Принцът е и пряк потомък на кралица Виктория и по този начин 120-ти в реда на приемственост на британския трон. По другата линия пък младият княз се явява

наследник и на последния руски император Николай IIІІ.

Баба му княгиня Мария Луиза е първото дете на цар Борис III и царица Йоанна. Неин кръстник става Александър Малинов. Баща й умира през 1943 г. и на трона се възкачва по-малкият и брат цар Симеон II. След комунистическия преврат през 1944 г. и проведения референдум през 1946 г. царското семейство напуска страната и живее първо в Египет, а след това в Испания.

През 1957 г. княгиня Мария Луиза се омъжва в замъка Аморбах за принц Карл Владимир Ернст Хайнрих цу Лайнинген - вторият син на принц Карл фон Лайнинген и Великата княгиня Мария Кириловна. Женят се с православен ритуал в руска православна църква в Кан. От този брак се раждат двама синове: Карл Борис Франк Ларкварт (1960) и Херман (1963). Карл Борис има два брака. Първият е с българката Милена Манова, с която имат син, чието пълно име е принц Никола Александър Карл Фридрих. Майката Милена умира през 2015 г. на 53-годишна възраст в Ню Йорк.

В момента според информация в туитър, принц Никола

работи в престижна компания,

представител на БМВ за Северна Америка. Вторият брак на бащата на Никола е с Черил Риглър – имат син Карл Хайнрих и дъщеря Юлиана. Херман фон Лайнинген е женен, има дъщеря Татяна.