Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нашите тела могат да предсказват бъдещето, без да го осъзнават

Ново проучване доказва, че телата на хората подсъзнателно усещат бъдещето, когато нещо важно ще трябва да се случи, без да подозират за него.

Джулия Мосбридж, невролог в Северозападния универистет в Чикаго и съавтор на изследването, достига до извода, че предстоящите събития могат да бъдат предсказани без никакви знаци. Тя започва да прави експерименти с различни хора, като им дава поредица от плашещи снимки, а през това време наблюдава какво се променя в тях.

Множеството опити показват, че около 10 секунди преди да видят страшното изображение, у хората настъпва промяна във физиологичните им реакции.

„Повишава се сърдечният ритъм, разширяват се зениците и също се наблюдават промени и в мозъчната активност – споделя Мосбридж. - В по-голямата част от тези експерименти, плашещите снимки бяха случайно разпръснати с по-неутрални, така че теоретично участниците нямаше как да знаят кой е следващият кадър.“

За да види дали ефектът е реален, Мосбридж и нейният екип анализират над две дузини от тези изследвания. Решават обаче да изхвърлят някои от тях, в които видели пристрастия или недостатъци, защото у някои хора те открили ефекта на "предчувствието", при който мерките на физиологичното вълнение се променят секунди преди събитието. 

Въпреки това тя не оставя на страна и факта, че всички хора по света усещат поне 2 дни предварително, че ще има земетресение.

Четете още:

Съществувала ли е интелигентна цивилизация на Земята преди човечеството?

Къде е златото на владетеля на ацтеките Монтесума