Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ново проучване доказва, че телата на хората подсъзнателно усещат бъдещето, когато нещо важно ще трябва да се случи, без да подозират за него.

Джулия Мосбридж, невролог в Северозападния универистет в Чикаго и съавтор на изследването, достига до извода, че предстоящите събития могат да бъдат предсказани без никакви знаци. Тя започва да прави експерименти с различни хора, като им дава поредица от плашещи снимки, а през това време наблюдава какво се променя в тях.

Множеството опити показват, че около 10 секунди преди да видят страшното изображение, у хората настъпва промяна във физиологичните им реакции.

„Повишава се сърдечният ритъм, разширяват се зениците и също се наблюдават промени и в мозъчната активност – споделя Мосбридж. - В по-голямата част от тези експерименти, плашещите снимки бяха случайно разпръснати с по-неутрални, така че теоретично участниците нямаше как да знаят кой е следващият кадър.“

За да види дали ефектът е реален, Мосбридж и нейният екип анализират над две дузини от тези изследвания. Решават обаче да изхвърлят някои от тях, в които видели пристрастия или недостатъци, защото у някои хора те открили ефекта на "предчувствието", при който мерките на физиологичното вълнение се променят секунди преди събитието. 

Въпреки това тя не оставя на страна и факта, че всички хора по света усещат поне 2 дни предварително, че ще има земетресение.

Четете още:

Съществувала ли е интелигентна цивилизация на Земята преди човечеството?

Къде е златото на владетеля на ацтеките Монтесума