Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РАЗМИНАВАНЕ: Сергей Игнатов не говори за политика с баща си, но и не се виждат често.
РАЗМИНАВАНЕ: Сергей Игнатов не говори за политика с баща си, но и не се виждат често.

БАЩАТА на образователния министър Сергей Игнатов е член на ръководството на Българския антифашистки съюз. Организацията влиза в състава на Коалиция за България заедно с БСП. Симеон Игнатов участва и в управителния съвет на фондация "Георги Димитров" и е оглавявал софийската структура на антифашистите. Той все още е и член на БСП.
"Това е към момента, но преди 12 г. Симеон Игнатов беше сред учредителите на т.нар. генералско движение в БСП. Той е посочен в документа с имената на инициативния комитет от основателите в графата "дейци на науката". През 1998 г. генералското движение помогна на Георги Първанов да се утвърди като председател на БСП и да спечели вътрешнопартийната битка срещу крилото на Жан Виденов", обясниха паметливи социалисти. Игнатов-баща бил юрист по професия и

продължавал да вярва в червената идея.

Преди 15 г. бил дори кандидат за кмет на Видин от името на БСП.
Бивши членове на ръководството на генералското движение не пожелаха да коментират подробно участието на Игнатов баща в него.
"Играете си с това понятие генералско движение. Бях привлечен като експерт да пиша разработка за земеделието. Това беше една сбирка с предложение как да се развива партията, която не се реализира", коментира Кръстьо Трендафилов, бивш участник в ръководството на движението на генералите.
Почетният председател на антифашисткия съюз Велко Вълканов заяви, че той лично е предложил на Симеон Игнатов да оглави столичната им организация.
"По моя идея го приехме. Имахме нужда от качествен човек за председател на софийската градска организация. Симеон Игнатов е бил секретар на ЦК на ДКМС на Видин навремето. Добре работи и затова го издигнахме. Действа усърдно по задачите, поставени от конгреса - най-вече в организационната работа", коментира Велко Вълканов. Според него Симеон Игнатов не се е променил, когато синът му е станал министър. В Българския антифашистки съюз дори обсъждали разнопосочните политически възгледи на бащата и сина и създалата се ситуация, в която те са на

противоположни политически възгледи.


"Симеон Игнатов се ползва с нашето доверие и остана в ръководството на БСП. Няма вина за възгледите на сина си", допълни Вълканов. Според него Игнатов-баща се чувствал угнетен от поведението на сина си, че е преминал към ГЕРБ и изпълнява политиката на генералската партия.
"Не му се нрави, болно му е, че Сергей Игнатов иронизира Георги Димитров, а Симеон Игнатов е член на управителния съвет на фондация "Георги Димитров", казва още Велко Вълканов.
Симеон Игнатов отказа да коментира сина си като министър и като политически пристрастия.
"Докато той е министър, няма да взема думата, нищо няма да коментирам", заяви Игнатов старши.
Негови близки довериха пред "168 часа", че бащата бил постоянен като убеждения и затова щял да си остане докрай в БСП. Той подкрепял действията на сина си като министър, защото бил реформатор. Бащата се гордеел, че синът му още докато бил в Нов български университет, успял да вдигне нивото на учебното заведение, а преподавателския състав от 700 на 1200 души. Споделил пред свои съпартийци, че БСП губи, като не подкрепя реформите на Сергей Игнатов.
Приятели на Симеон Игнатов заявиха, че много страдал заради изключителната заетост на сина си не можел да го вижда повече от два пъти годишно.
Герберите бяха изненадани.
"Не познавам бащата на Сергей Игнатов. Дошъл съм във Видин като офицер през 2000 г. и нямам понятие за миналото му", коментира депутатът от Видин от ГЕРБ Владимир Тошев.

 

 

Сестрата на Фидосова иска да е шеф на банка

 

СЕСТРАТА на Искра Фидосова Цветелина Недкова е била назначена преди месец като служител в клона на Първа инвестиционна банка в Монтана, съобщиха източници от града. Седмица след това е бил обявен конкурс за шеф на офиса, който се очаква да приключи до месец. Сестрата на Искра Фидосова е завършила за счетоводител и е работила като такава досега. Тя е движила делата на съпредседателката на депутатите на ГЕРБ.
Според източниците на "168 часа" Цветелина Недкова е пълна противоположност на сестра си - тя била дребна и руса.

 

 

Искра Фидосова
Искра Фидосова