Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вече навлязохме в 2018 година. Тя се очаква с интерес поради много причини, но една от най-вълнуващите теми е свързана с лятото. То ще бъде много горещо и не само заради високите температури, които се очакват, а и поради Световното първенство по футбол. Предстои двадесет и първото издание на турнира, което ще се проведе в Русия. Подготовката тече с пълна пара, а осемте групи с по четири отбора вече са ясни. Със сигурност има още доста време до 14 Юни, когато Русия и Саудитска Арабия ще дадат началото на надпреварата. Сега е време за анализи и един ранен поглед към очакванията за турнира.

Какво смятат експертите?

Различните футболни анализатори имат доста разнообразни прогнози за предстоящото Световно първенство. Разбира се, очакванията на всички няма как да бъдат еднакви. Нашето внимание бе привлечено от любопитната прогноза, която ни споделиха професионалистите от сайта Betenemy. Това е интернет портал, в който любителите на залозите и игрите могат да научат доста полезна информация за букмейкърите и да придобият знания, които да им бъдат от полза за повече успешни залози.

Има доста различни варианти, по които могат да се посочат фаворитите за спечелване на Световното първенство, но нека оставим настрани по-общите варианти. Ще разгледаме кои отбори съставляват всяка група, кои са фаворитите за излизане от всяка една и какви сблъсъци могат да се получат евентуално във фазата на елиминациите. Този метод на прогнозиране е едновременно интересен и любопитен, понеже предоставя възможни варианти за самия турнир.

Група A и група B

Първата група събра на едно място домакина Русия и тимовете на Саудитска Арабия, Египет и Уругвай. Тук едва ли ще има големи изненади, като се очаква домакините да спорят за първото място с Уругвай. Все пак домакинското предимство може да си каже думата и “сборная” да оправдае очакванията за силно представяне. Египет е с много малки шансове да изненада в подобна група, а според букмейкъра Bet365 Саудитска Арабия е най-вероятният отбор, който ще завърши на 4 място в груповата фаза. В група B отново имаме два фаворита - Испания и Португалия, които едва ли ще имат проблеми срещу Мароко и Иран. Спорът ще бъде за първото място, а испанците сякаш са с едни гърди напред.

Група C и група D

В трета група ще гледаме тимовете на Франция, Австралия, Перу и Дания. Няма спор, че “петлите” са едноличен фаворит за първата позиция. За второто място обаче ще видим интересна битка, която за момента изглежда, че ще бъде спечелена от другия европейски тим в групата - Дания. Не по-малко интересна е и група D, където са Аржентина, Хърватия, Нигерия и Исландия. Последните изненадаха доста на Евро 2016 и дори оставиха много хора ахнали след класирането им за Мондиала. Аржентина е големият фаворит в групата, а макар Хърватска да изглежда най-близо до второто място, то Нигерия и Исландия със сигурност ще окажат сериозна съпротива.

Група E и група F

В петата поред група фаворит е Бразилия. Останалите тимове са тези на Коста Рика, Швейцария и Сърбия. Швейцарците показаха, че са изключителен тим и на пръв поглед изглеждат фаворити за второто място. Така ги определя и родния букмейкър Efbet. В група F ще бъде изключително интересно, понеже Германия, Мексико, Швеция и Южна Корея ще премерят сили. И ако немците изглеждат първенците в групата, то битката за второто място ще бъде много голяма. Силите на останалите три тима сякаш са изравнени, но ако Швеция покаже същата стабилност в играта си, която ѝ помогна да отстрани Италия в баражите, най-вероятно няма да има проблеми да се класира напред.

Група G и група H

В предпоследната група попаднаха отборите на Белгия, Англия, Панама и Тунис. Няма как да не определим първите две държави като фаворити. Най-вероятно между тях ще се води спор за първото място, а младият тим на Белгия засега изглежда по-способен да се поздрави с него. И остана последната група, където са отборите на Япония, Колумбия, Сенегал и Полша. Тук южноамериканците изглеждат фаворит за първото място, но не и изявен фаворит. Полша и Япония със сигурност ще бъдат достойни противници, а Сенегал може да обърка доста сметки.

Възможни вариации за елиминационната фаза

Груповата фаза несъмнено ще ни предложи оспорвани сблъсъци, но истинските битки започват в осминафиналите, където вероятностите за евентуални сблъсъци са доста интересни. Възможностите са наистина много, така че ще разгледаме най-интересните от тях, както и най-вероятните.

Русия може да се изправи срещу Португалия или пък Испания още на осминафиналите. Така един от фаворитите ще отпадне рано-рано. На мястото на Русия може да поставим Уругвай и отново това стечение обещава доста интересни сблъсъци. А какво ще кажете за осминафинал между Франция и Аржентина? Напълно вероятна двойка, ако някой от тях спечели своята група, а другият пропусне да го направи. Абсолютно по същия начин можем да гледаме и битка между Бразилия и Германия още на осминафиналите. Колумбия срещу Англия или Белгия е друг изключително любопитен сблъсък.

В зависимост от развоя на осминафиналните двубои ни очакват и доста интересни ?-финали. Евентуални такива са Русия срещу Франция, а защо не повторение на финала от Евро 2016 между “петлите” и Португалия. Испания срещу Аржентина, Бразилия срещу Белгия или пък Германия срещу Англия, са част от другите възможности. Вариантите за полуфинал вече стигат до сблъсъци между Франция и Бразилия, както и Аржентина срещу Германия, но всичко това вече е в сферата на вероятностите. Всичко зависи как се развият групите и осминафиналите след тях.

Основните фаворити според букмейкърите

При даването на подобни оценки винаги е интересно да се види какво смятат водещите онлайн букмейкъри. Техните анализи и шансове, които определят за различните отбори, винаги представляват интерес. Лицензираният онлайн букмейкър Betfair определя шансовете на Германия като най-големи, поставяйки им коефициент 5.50 да спечели Мондиала. Следват ги Бразилия, Франция, Испания и Аржентина. Подобна е ситуацията и при родната компания Winbet. Тя също фаворизира немците, а при тях домакините от Русия са с шансове, оценени със ставката 35. Европейският шампион Португалия пък е с 25 коефициент. Тези шансове обаче веднага могат да се променят и то драстично, понеже всичко зависи от развитието на групите и двойките, които ще се оформят на елиминациите. Повече информация за турнира и шансовете за отборите преди старта на всеки двубой от надпреварата може да търсите в портала на Betenemy, където ще се анализират всички мачове.

Предстоящото Световно първенство по футбол ще бъде запомнящо се, както и всяко едно преди него. За някои големи имена във футбола то може да бъде последно. Със сигурност ще има много емоции и свирепи битки по пътя към трофея. До лятото има още доста време, в което много събития могат да променят изгледа към шансовете на фаворитите да спечелят турнира. Все още предстоят да се изиграят националните първенства и международните турнири, към които сега играчите са насочили своето внимание. После ще дойде време за Световно първенство. Тогава всички погледи ще бъдат насочени към Русия и мачовете от Мондиал 2018.