Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мястото на стрелбата на шосето до Равена
КАДЪР: Ютуб
Мястото на стрелбата на шосето до Равена КАДЪР: Ютуб

32-годишен българин е бил арестуван заради стрелбата срещу 29-годишна наша сънародничка на адриатическото шосе до град Равена. Той искал да „екзекутира" с цел отмъщение две други българки, упражняващи проституция, но вместо на тях, се натъкнал на въпросната жена. Тя била тежко ранена след шест куршума – мъжът стрелял четири пъти първо от колата, крещейки „Всичките ще ви убия". После излязъл от нея и продължил да стреля. Жертвата го разпознала и го попитала, назовавайки го по име: „Защо стреляш срещу мен?". Тя закрила инстинктивно с ръце очите си, мислейки, че става въпрос за газов пистолет. Седналата на задната седалка жена обаче изкрещяла: „Довърши я!". Едва тогава седящата на пластмасов стол на борда на пътя проститутка се изправила и започнала да бяга към средата на шосето. Стрелецът я догонил и не успял по чиста случайност да я убие– защото нямал повече патрони. Затова отпрашил със своя автомобил BMW 5. Българката успяла да се довлече до безопасно място и да потърси помощ от минаваща наблизо линейка.

Всичко това станало малко преди 19 часа на 19 май на пътя между Савио и Фосо Гиая. Българинът живеел във Визерба, до Римини. Сега е обвиняем за опит за умишлено убийство и за незаконно притежаване на оръжие. Ранената от него жена беше приета в болницата „Буфалини" в Равена и оперирана заради нараняванията си в гръдния кош и краката си.

Адвокатът на българина Рикардо Лузи каза пред в."Ил Ресто дел Карлино", че с него се свързал самият престъпник, който след стрелбата се укривал в чужбина. Адвокатът го посъветвал да се предаде. Затова и българинът се върнал в Италия и се предал на карабинерите. На 11 юни е предвиден разпитът му пред властите и намерението му е да сътрудничи с тях. Магистратите знаели още преди арестуването къде точно се намира обвиняемият, така че подготвяли заповедта за задържането му на базата на събраните улики. Забрана да напуска дома си е издадена и срещу бившата му жена, която е заподозряна за съучастничество.

Според следователите най-вероятно става въпрос за саморазправа в сферата на проституцията. Арестуваният българин искал отмъщение срещу разбунтували се срещу сводниците си проститутки, които не желаели повече да работят за тях.