Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Спасители в Иран се опитват да достигнат до хеликоптер, участвал в „инцидент" с президента Ебрахим Раиси на борда СНИМКА: Екс/tansimnewsagency
Спасители в Иран се опитват да достигнат до хеликоптер, участвал в „инцидент" с президента Ебрахим Раиси на борда СНИМКА: Екс/tansimnewsagency

Спасители в Иран се опитват да достигнат до разбил се хеликоптер, на чийто борд е бил президентът на страната Ебрахим Раиси, съобщава иранската държавна телевизия.

Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви пред държавната телевизия, че спасителните екипи не могат да достигнат мястото на инцидента.

В световните медии се появи разнопосочна информация за инцидента. Според вестник "Билд" спасителите от Червения полумесец издирват оцелели. 

Ебрахим Раиси е пътувал в иранската провинция Източен Азербайджан. Там се е срещнал с президента на Азербайджан Илхам Алиев. С него са пътували още Аятолах Але-Хашем, водач на петъчната молитва в Табриз, външният министър Хосен Амир Абдоллахиан, Малек Рахмати, губернатор на провинция Източен Азербайджан, и още няколко души.

След срещата президента на Иран е пътувал в конвой от три хеликоптера. Два от тях, в които са пътували министри и други официални лица, са кацнали благополучно. Те съобщават, че е имало мъгла и са изгубили връзка с хеликоптера на президента. 

 Държавната телевизия описва района на инцидента в близост до Джолфа, град на границата с Азербайджан, на около 600 км северозападно от иранската столица Техеран.

„Някои от спътниците на президента в този хеликоптер са успели да се свържат с централния щаб, което е породило надежди, че инцидентът може да е завършил без жертви“, пише Си Ен Ен.

Не е ясно какво е точното състояние на хеликоптера на Раиси.