Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ВЕЛИКО МИНКОВ
ВЕЛИКО МИНКОВ

Бившият депутат от "Продължаваме промяната" Велико Минков призна, че е баща на малкото дете на Габриела Славова и намерения убит и подпален Пейо Пеев.

Късно тази вечер Минков написа във фейсбук профила си: Имам основание и съм сигурен, че съм биологичен баща на 4-месечния Кристиян, роден от Габриела Славова, която е обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев.

Тялото на Пейо Пеев бе открито в подпален автомобил в столицата късно вечерта в петъка. За убийството бяха обвинени Габриела и майка й Красимира. В понеделник стана ясно, че Пейо и Габриела са били в развод и са спорели за родителските права върху двете им деца. 

В петък вечерта Пейо отишъл с колата си до дома на бившата си възлюбена, за да говорят за децата. Габриела настоявала, че Пейо не може да има претенции към едното, защото не е негово. Мъжът обаче бил категоричен, че е баща и на двете. Започнал тежък спор, а Красимира слушала от съседната стая. След дълги кавги Пейо си тръгнал и изглеждало сякаш всичко е приключило.

Смята се, че в този момент двете жени са се наговорили. Така отишли до колата на Пейо. Навън било тъмно, а заради снеговалежа нямало хора.

Пейо бил залят с бензин, целта била да изглежда, сякаш се е самозапалил. Майката и дъщерята обаче не предвидили, че на улицата има камери, на които се виждало как го заливат.

Велико Минков е водел дело за признаване на бащинството на 4-месечния Кристиян, разясни пък адвокатът на бившия депутат Пламен Борисов.

"Г-н Велико Минков има основание да вярва и е сигурен, че е биологичен баща на 4-месечния Кристиян, роден от Габриела Славова, която е обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев. По силата на презумпцията за бащинство, покойният г-н Пейо Пеев е станал баща на Кристиян, заради качеството си на съпруг на майката г-жа Габриела Славова.

Г-н Велико Минков е завел гражданско дело №1568/2023г. за установяване на произхода на сина си Кристиян пред Бургаския окръжен съд. Исковата молба е предявена още преди детето да се роди, след като г-н Минков, при опита си да припознае детето, разбира, че припознаването не може да бъде признато, защото дни преди подаването на декларацията за припознаване, майката на детето е сключила граждански брак с (вече покойния) г-н Пейо Пеев, от когото има друго по-голямо дете.

За съжаление съдебните процедури по оспорването на произхода на детето от г-н Пеев и признаването на г-н Минков за баща, текат неадекватно бавно, спрямо социалната необходимост.

В резултат от това, г-н Минков не може да поеме грижата за сина си, докато не бъде признат от държавата за негов баща", написа адвокатът във фейсбук.

Адвокат Пламен Борисов: Упълномощен съм като адвокат от доверителя си Veliko Minkov, чието име бе въвлечено в...

Публикувахте от Veliko Minkov в Понеделник, 22 януари 2024 г.

На 27 декември Минков се е включил в протеста за деня на бащата в София. На този ден традиционно бащи протестират за равни права върху отглеждането на децата заедно с майките при развод.

Велико Минков бе депутат от "Продлжаваме промяната" в 47-ия парламент през 2021 г. Тогава той се отказа от мястото си в парламента няколко дни, след като се бе заклел. Като посочи лични причини за оставката си. Минков е възпитаник на Харвардските курсове на Кирил Петков и Асен Василев и така попада в "Продължаваме промяната". Той се е занимавал с криптовалути.

Тук е открит трупът на Пейо.
Тук е открит трупът на Пейо.
Габриела и Красимира крият лицата си в съда.
Габриела и Красимира крият лицата си в съда.

След това пред русенския "Утро" той споделя, че още в предизборната кампания разбрал, че не може да е депутат. Като отново обяснява, че заради личния си живот не можел да бъде народен представител. При напускането на парламента Минков изнесе слово, в което се сравни с Панайот Волов, който отстъпва мястото си на апостол на Бенковски и цитира реч на Атанас Буров. Тогава той планира да остане да помага на ПП като създава местните структури в Русенско.