Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът Румен Радев
Президентът Румен Радев

Президентът Румен Радев е станал обект на измама, съобщиха прессекретариата на държавния глава.

Клип, който злоупотребява с образа и гласа на президента, се върти в онлайн пространството в мнима реклама на "Лукойл".  Президентската институция е информирала за измамата компетентните институции. Клипът имитира телевизионен репортаж, посочват още от "Дондуков" 2.

Фалшивото видео е публикувано в 16:13 часа на 7 декември. Използван е запис на Нова телевизия от официално събитие, в което е участвал държавният глава. Страницата, публикувала фалшивото съдържание, е кръстена "Uggd65" и е създадена на 9 ноември тази година.

В началото на записа се чува как журналист пита Радев дали се налага свикване на Консултативния съвет за национална сигурност. По средата на въпроса обаче започва фалшивият запис, в който "репортер" моли президента да "разкаже за проекта "Лукойл" и защо е взел такова решение".

Ето какво "отговаря" президентът:

"Заедно с "Лукойл" стартирахме проект, благодарение на който всеки български гражданин вече може да инвестира в проекти на "Лукойл" и да получава стабилен пасивен доход от около 500-600 лв. на месец (б.а. тук записът прекъсва и сумата е грешно произнесена, като към поста пише, че става въпрос за 6000 лева).

Отдавна обмислях реализацията на този проект, защото много от нашите граждани винаги търсят проекти, в които да могат изгодно да инвестират, за да получат допълнителен пасивен доход. Разбирам ги, защото това е наистина важно. Първо работиш за парите, а след това - парите работят за теб.

Това е единственият начин да постигнете финансова независимост и в бъдеще да не си губите времето в работа, а просто да се наслаждавате на живота и да получавате добър пасивен доход.

Благодарение на инвестициите всеки българин ще може да си позволи да пътува по света, да има хубава къща и кола и най-важното - да осигури достоен стандарт на живот на близките си.

Броят на местата е ограничен, затова побързайте да се включите, защото това е добра възможност да спечелите допълнителен капитал."

Това не е първият случай, в който името на известна личност е замесено във фалшива реклама.

В петък известният кардиолог проф. д-р Иво Петров съобщи, че името му се използва във фалшива реклама на медикаменти, които не са регистрирани по официалния ред, а производителят е неизвестен. След като случаят стана публичен, и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов се самосезира и разпореди проверка.

В началото на октомври се появи фалшив клип, в който премиерът акад. Николай Денков уж призовава за инвестиции. От Министерския съвет обявиха, че е менте. "Никога не съм призовавал хора да си предоставят личните данни и и никога няма да го направя. Много е важно хората да знаят, че не трябва да го правят , който и да им се появи по телевизора", обяви и самият акад. Денков.

Без да знае, в измамите беше включен и бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков„Имаме пълно бездействие на властите у нас и в чужбина по въпроса. Когато използват лицето на лекар за подобни лъжи, могат да спрат терапията за високо кръвно на възрастни хора, които ще им повярват. Има реален риск за здравето им", коментира д-р Ненков.

Гласовете на еднокринолога проф. Цветелина Танкова и водещия на новините на "Нова" Лилия Мустакова също бяха използвани във фалшива реклама на хранителна добавка за хора с диабет.