Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПП събра кметовете и съветниците си в Благоевград. Кирил Петков пристигна със съпругата си Линда.

СНИМКИ: АВТОРЪТ
ПП събра кметовете и съветниците си в Благоевград. Кирил Петков пристигна със съпругата си Линда. СНИМКИ: АВТОРЪТ

“Промяната” събра своите кметове и съветници от цялата страна в Благоевград, а БСП избра Шумен за червените победители от Североизточна България

“Няма причина да се повишават цените на бензина. Още преди месец и половина бе приет законът за поетапно намаляване на употребата на руски петрол. Забранява се износът на продукти от руски петрол от 1 януари, но ако има неруски, могат да си изнасят. Не би следвало това да се отрази на българския пазар.” Това каза финансовият министър Асен Василев преди националната среща на ПП в Благоевград с новите кметове и общински съветници на партията. Коментарът му бе по повод позицията на “Лукойл”, че спирането на износа ще препълни складовете на рафинерията и тя може да спре работа. Така щели да се застрашат доставките на горива за българския пазар.

В петък ПП–ДБ, ГЕРБ и ДПС се договориха “Нефтохим” в Бургас

да спре да работи с руски петрол от 1 март догодина

Предишният срок беше октомври 2024-а. Отделно от 1 януари се забранява износът на петролни продукти.

Според Василев обаче отговорът на “Лукойл” се дължи “или на неразбирателство, или на опити за малко всяване на страх”. Финансовият министър смята, че трябва да говорят експертите, за да няма проблеми и стресове.

Всеки, който се е захванал с политика, трябва да очаква да има натиск върху него.

Кирил Петков и съпругата му Линда.
Кирил Петков и съпругата му Линда.

Не съм направил никакъв компромис,

който е важен за развитието на страната. Имало е обаче опити и примерът с дерогацията е такъв, но аз съм отказвал компромиси, заяви премиерът Николай Денков на срещата.

“Днес е денят, в който трябва да бъдете горди. Досега бе много трудно, сега става още по-трудно. Имаме ясни принципи и посока. Ние сме една общност, която споделя общи ценности. Като общност сме малко сами, защото другите са готови да толерират корупцията, да се облагодетелстват, а ние изповядваме точно обратното. Успяхме, защото имаме лидери в София, Варна, Благоевград, Пазарджик. Всеки един от вас е лидер”, обърна се акад. Денков към присъстващите кметове и съветници. А Василев ги посъветва да забравят за камерите и да работят за хората.

По същото време Корнелия Нинова събра в Шумен червените кметове и съветници от Североизточна България.

“БСП успяхме да привлечем други партии и съмишленици. Превърнахме се в център на обединението срещу модела “ГЕРБ”, похвали се соцлидерката.