Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стрелецът, идентифициран като Робърт Кард, инструктор по огнестрелни оръжия, наскоро е бил изпратен в психиатрично заведение

Най-малко 22 души бяха убити, а 50 до 60 бяха ранени при масова стрелба в град Люистън, щата Мейн, съобщи телевизия "Фокс нюз", позовавайки се на множество източници от правоохранителните органи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Преди това щатската полиция на Мейн и окръжният шериф съобщиха, че снощи вечерта в града е имало активен стрелец, но не предоставиха подробности.

Мъжът, идентифициран като Робърт Кард, представляващ интерес за масово убийство в Мейн, е инструктор по огнестрелни оръжия, обучен от военните и наскоро е бил изпратен в психиатрично заведение, според бюлетин на щатската полиция.

Според "Фокс нюз" стрелецът открил огън на три места - в ресторант, магазин и развлекателен център.

Службата на шерифа на окръг Андроскогин публикува две снимки на заподозрения във "Фейсбук", като заяви, че той все още е на свобода. Шерифът на окръга помоли обществеността за помощ за идентифициране на заподозрения на снимката - брадат мъж в блуза с дълъг ръкав и дънки, който държи винтовка в позиция за стрелба.

Медицинският център "Централен Мейн" в Люистън публикува изявление, в което се казва, че е "реагирал на събитие с масови жертви, масов стрелец" и се координира с болниците в района, за да приема пациенти.

Люистън е част от окръг Андроскогин и се намира на около 56 километра северно от най-големия град в щата Мейн - Портланд.