Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков Снимка: Румяна Тонева
Кирил Петков Снимка: Румяна Тонева

Правителството направи най-адекватното нещо – да входира териториалните планове за справедлив преход на 30 септември и едновременно с това да започнем детайлните преговори как да бъдат модифицирани, така че да работят най-добре за енергийния сектор на България. Това каза пред журналисти съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Кирил Петков след края на срещата в парламента между премиера Николай Денков, министри, депутати и представители на протестиращите миньори и енергетици.

Териториалният план, както е входиран, имаме три месеца да се допълва, моделира, по някакъв начин да се направи така, че да бъде адекватен и за българската енергетика, и за Брюксел, каза Петков.

Реално, това, което се случи, е, че не се изпуснаха големите средства с внасянето му на 30 септември, но се отвори диалогът. И още днес с решенията, които се взеха, той ще започне да се допълва, поясни Петков.

Той коментира още, че днес е показано, че правителството може да преговаря със социалните партньори по начин, по който да се постигне резултат. Акад. Денков наистина показа лидерство и ние, като политически партии, го подкрепихме, отбеляза също Петков.