Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Това е Никола Райчев, който се издирва за убийството на 21-годишния Ангел СНИМКА: Фейсбук
Това е Никола Райчев, който се издирва за убийството на 21-годишния Ангел СНИМКА: Фейсбук

Полицаи са „на крак“, за да издирват 18-годишният Никола Райчев от Пазарджик, който снощи малко след 18,45 ч. е намушкал с нож 21-годишния Ангел Здравков. Момчето издъхна вследствие на кръвозагуба на път за болницата в града.

По непотвърдена информация Никола, който учел в местната гимназия по механотехника, след тежкото престъпление, взел колата на родителите си и отпрашил извън града. Има предположения, че се крие някъде в пловдивско, в района на Родопите. Райчев е тренирал бокс, твърдят негови познати. Бил е сприхав и често налитал да се бие. Държал се лошо с момичетата и често създавал проблеми в училище. Веднага след убийството, Никола е блокирал достъпа до профилите си в социалните мрежи.

Трагедията се разигра в пазарджишкия квартал „Запад“, където Ангел и бившата приятелка на Никола- Дарина Б. се разхождали, когато дванадесетокласникът се появил и започнал да държи сметка на двамата влюбени. Между него и Ангел възникнала кавга, тъй като Никола искал бившата му приятелка да се върне при него. Като срещнал отказ, изненадващо ученикът извадил нож и пробол в коремната област бившия възпитаник на Езиковата гимназия „Бертолт Брехт“. Ангел беше възпитан, добър и отзивчив, казват за него приятелите му. „Отиде си един Ангел….Отиде си едно добро момче, чийто живот беше несправедливо отнет“, това написаха съученици и приятели на убития Ангел Здравков в групата „Справедливост за Ангел“. По-нататък те продължават „Няма думи, с които можем до опишем болката и мъката, които са ни сковали. Още не можем и не искаме да повярваме на това, което се случи. С нищо не предизвикал нападателят си Ангел стана жертва на жестока агресия, а неговият убиец е още на свобода. Искаме справедливост за Ангел. Искаме Никола Райчев да бъде заловен час по-скоро и съден с цялата строгост на закона.“ Тази вечер младежите се събраха на мълчаливо бдение на лобното място на Ангел в кв. “Запад“.