Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прокуратурата дава подробности за двойното убийство в с. Лозен
Снимка: Георги Кюрпанов - Генк
Прокуратурата дава подробности за двойното убийство в с. Лозен Снимка: Георги Кюрпанов - Генк

При извършен оглед и претърсване в Бургас на заподозрения за двойното убийство в Лозен Чавдар Бояджиев са открити боен пистолет с пълнител. У него са намерени и кутия с патрони и банкова карта на името на убития 27-годишен мъж. Това обявиха на брифинг от прокуратурата.

От държавното обвинение подчертаха, че е назначена биологична експертиза, която да установи дали по иззетите вещи в дома на обвиняеми има следи от двамата убити. Ще се направи и химическо изследване, което да провери дали в натривките, взети от ръцете на обвиняемия, има наличие на капсулни частици. От експертното заключение става ясно, че има наличие на такива, Което води до извод, че в близък период от време лицето е произвеждало изстрели с огнестрелно оръжие.

Заключението на балистичното изследване е, че намерените проектили и гилзи, открити на мястото на убийствата, са изстреляни от открития в управлявания от обвиняемия автомобил.

Това каза на брифинг прокуратурата по повод  двойното убийство  в село Лозен.

Заместник главният секретар на МВР Живко Коцев коментира, че първата жертва е ученичка на 18 г. Тя е била убита в късните часове на 3 август. Не по-късно от 4 часа е извършено второто убийство - мъж на 27 г. Убийствата са извършени с огнестрелни оръжия, "по особено жесток начин", заяви Живко Коцев.

По думите му задържаният за деянието е направил пълни самопризнания.

През април миналата година задържаният е извършил убийство по непредпазливост на 22-годишна жена, но е освободен с мярка подписка. В момента делото е на производство, то е стартирало в сектор "Разследване" към 8-о РУ, но е прехвърлено към отдел "Разследване" към СДВР. Откриваме сериозни пропуски по разследването, снели сме доверието от 8-о РУ и сме поискали освобождаването от длъжност на неговия ръководител, заяви Коцев.

Заместник-директорът на СДВР Мирослав Данаилов заяви, че майката на убитото момиче е подала сигнал в 8-о РУ, че е изчезнала.

Предполагаемият извършител на  двойното убийство е задържан на входа на Айтос, у него е открито огнестрелното оръжие и дебитна карта на една от жертвите, заяви Михаил Наумов, началник на сектор "Престъпления" против личността в ГДНП

СГП ще поиска постоянното задържане на обвинения за двойното убийство в Лозен. Това съобщиха на брифинг разследващите по случая. Мярката ще бъде гледана от Софийския градски съд в понеделник.

Очаквайте подробности!

Прокуратурата и полицията с информация за двойното убийство край София

Прокуратурата и полицията с информация за двойното убийство край София

Публикувахте от bTV Новините в Събота, 5 август 2023 г.