Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Таня Димитрова 
КАДЪР: БНТ
Таня Димитрова КАДЪР: БНТ

Прокуратурата дава специална пресконференция по случая с обезобразеното момиче в Стара Загора и повторното арестуване на насилника тази сутрин.

Заканите с убийство са отправени два дни преди упражненото насилие. Това е станало чрез интернет приложение. На 24 юни обвиняемият е изпратил съобщение с текст „Направо те убивам”. На 25 юни съобщението гласяло „Ще ти закача главата”. На следващия ден е извършено насилието. Това обявиха от прокуратурата по време на брифинга.

Районен прокурор заяви Таня Димитрова, че ще се положат максимални усилия за събиране на доказателства и налагането на справедливо наказание на обвинения.

"На 26 юни около 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с множество порезни рани и обилно кръвотечение. Момичето било настанено в болница без опасност за живота", обясни старши комисар Христов.

Тази сутрин беше арестуван мъжът, нападнал и обезобразил с макетен нож младото момиче от Стара Загора. Той е задържан за 72 часа, заради заплахи за убийство. Огромна вълна от възмущение предизвика фактът, че извършителят е на свобода и зверството е определено като лека телесна повреда. Момичето е с 400 шева и счупен нос. Последствията от деянието първоначално са окачествени като средна, а след това - като лека телесна повреда, а Георги Николаев беше пуснат на свобода.

Очаквайте подробности.