Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър: Фейсбук
Кадър: Фейсбук

Мъж, облечен в расо, и размахващ кръст в едната си ръка, рязко се спусна към съпредседателя на ПП Кирил Петков, който пристигна пред президентството за връщането на държавния глава Румен Радев на изпълнен втори мандат за съставянето на правителство.

На видео в мрежата се вижда как Петков слиза от автомобила и неочаквано към него се затичва въпросният мъж. Мигновено полицаите пред президентството реагират и успяват да го хванат, преди да стигне до съпредседателя на ПП.

Така Кирил Петков успя все пак необезпокояван да стигне до сградата.

Опитът за нападение над Петков стана на фона на протест, вихрещ се пред президентството. Шествието бе организирано от "Левицата".

По време на него надуваеми булка и младоженец посрещнаха ПП-ДБ пред президентството за връщането на мандата. На лицето на булката бе залепена снимка на съпредседателя на ПП Кирил Петков. Младоженецът пък е Бойко Борисов, има и свещеник.

Мъжът, опитал се да нападне Кирил Петков, се оказва именно свещеникът.

Пред президентството прозвуча и сватбеният марш, а протестиращите обясниха, че съпровождат Борисов и Петков към сватбата им.

Коалицията „Продължаваме промяната - Демократична България“ върна на президента Румен Радев изпълнен втория мандат за съставяне на правителство. От него те поискаха "гладко прехвърляне на властта" и да покажат на хората, че президентът, парламентът и правителството работят заедно.

При президента Румен Радев се явиха акад. Николай Денков, Христо Иванов, Владислав Панев, Кирил Петков и Атанас Атанасов. Представители на ГЕРБ-СДС не дойдоха с тях.

Акад. Денков предаде на президента изпълнения мандат.

"Очакваме да издадете указ, да бъде гласуван в НС, ако събере мнозинство и след това гладко да направим прехвърляне на властта, така, както се изисква от конституцията. Мисля, че всички имаме нужда от успокояване на ситуацията, за да знаят хората, че кабинетът, народното събрание и президентската институция работят заедно", каза акад. Денков.

"България има нужда от институции и политици, които реално да се ръководят от българския народ, да работят за сигурност, справедливост и срещу корупцията, така, както очакват всички почтени български граждани, които да укрепват суверенитета на страната и да работят за задълбочаване на европейската ни интеграция", отговори президентът и им обеща да издаде указ възможно най-бързо.