Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КАДЪР: bTV
КАДЪР: bTV

Роднини показаха нови чатове от интензивното отделение в УМБАЛ "Канев" в Русе, където починалата родилка от Русе Ивелина е била настанена след раждането със секцио.

„Аз вече събудих и викам – много ме боли, много ме боли, и тя вика – разбрахме, момиче, млъкни вече, ще си загубиш матката“, написала починалата родилка.

Това стана ясно от чат, показан от сестрата на съпруга на 29-годишната жена.

Семейството и приятели на починалата дойдоха пред болницата в Русе. Те твърдят, че персоналът не е обърнал внимание на оплакванията ѝ, че не се чувства добре и че това е довело до фаталния изход. Медицинското заключение е белодробна емболия.

„Все още не са ми дали документ от аутопсията. Казах - как така го решихте това нещо, след като нямам документ от аутопсията“, каза съпругът Мартин Симеонов.

„Много хора са възмутени, покъртително е, гнусно е. Насила този живот да бъде отнет и тези деца да растат без майка и това младо момче на 25 години да остане вдовец“, каза близка на починалата пред bTV. 

„В момента върви вътрешна проверка по случая. Очаква се експертна проверка от медицинския одит, на който ще бъде представена цялата документация. Ние нищо не искаме да прикриваме, близките държаха да бъде освободено тялото, ние държахме да има аутопсия“, каза Иван Иванов, директор на УМБАЛ "Канев".

Очаква се резултатите да излязат до 20 дни.