Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Адвокат Ивайло Найденов Кадър: bTV
Адвокат Ивайло Найденов Кадър: bTV

„Има една предистория - подготовката, която е правена с ясното съзнание, че крайната цел е да бъде убита Евгения. Ясно съзнание от страна на Орлин Владимиров. Бащата също има много голяма вина, той не го е спрял, а е знаел. Вината на този човек дори, ако можем въобще да го сравним, е по-висока, отколкото действията, които е извършил синът му“, каза Ивайло Найденов, адвокат на роднините на убитата Евгения Владимирова.

Бащата на Орлин Владимиров, за който се смята, че е съучастник в убийството, е на свобода с мярка парична гаранция. Причината е здравословното му състояние, според мотивите на съда. Известно е, че е той е работил в ДАНС и е използвал познанията си, за да помогне на сина си в престъплението. 

„Самопризнания няма по смисъла на НПК. Има много експертизи, които тепърва ще приемаме, сложни ДНК експертизи“, каза адвокатът на роднините на Евгения.

Вчера в съда бяха разпитани приятелки на Евгения и човекът, намерил телефона ѝ в близост до спортна зала.

„На една от нейните приятелки ѝ е направило впечатление, че след убийството се симулира комуникация в чат и всичко това е с цел да се покаже, че тя е все още жива. На базата на експертизи към този момент тя не е била между живите“, каза още пред bTV адвокат Ивайло Найденов. 

Информацията на телефона на Евгения е изтрита. Човекът, открил телефона, е махнал сим картата. Целта му е била да използва телефона, искал да го подари на детето си. 

По думите на адвокат Найденов до края на годината делото ще приключи на първа инстанция.