Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

адвокат Димитър Киров и д-р Велислава Донкина
Кадър: Бтв
адвокат Димитър Киров и д-р Велислава Донкина Кадър: Бтв

Клипът, в който се унизява момче със специални потребности, минава всякакви граници на допустимото. Около това мнение се обединиха клиничният психолог д-р Велислава Донкина и Димитър Киров, който е адвокат на унизеното момче и на неговото семейство.

„Поех безвъзмездно случая, защото считам, че не е морално да получавам хонорар от това семейство. Когато за пръв път видях видеото, почувствах гняв и омерзение. Не може човек да е безучастен. Трудно ми е да опиша това, което видях – то минава всякакви граници“, каза адвокат Димитър Киров пред бТВ.

„Съгласна съм, че клипът минава всички граници на допустимото. Това, което говори през последните месеци, вече се случва. Регресът, разпадът, деструкцията в обществото, за които не рядко става дума напоследък, е факт. Всички участници в този клип, без момчета, показват колко е трудно и страшно времето в което живеем“, коментира случая и психологът д-р Велислава Донкина.

Припомняме, че клип, показващ гавра с момче със специални потребности, беше разпространен в социалните мрежи. Той възмути цялото ни общество, а участниците във видеото - Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката, бяха задържани с обвинение за хулиганство. Грози ги грози пет години затвор.

Адвокат Димитър Киров и д-р Велислава Донкина коментираха, че далеч не сме цивилизовано общество. Адвокатът вече се е срещал два пъти със семейството на момчето. Според него те са смазани, а момчето със специални потребности не е успяло да се противопостави. „Тезата, че жертвата е участник, няма почва в този случай. Според момчето всички хора са добри и то не е оценило, че е използван“, каза още адвокатът.

„Когато говори за хора, които са зависими от други и имат някакви потребности, това „доброволно“ е вид злоупотреба. Тези хора са много чувствителни и раними. Обществото трябва да ги пази, а не да се възползва от тях“, допълни още д-р Донкина.