Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евгений Пригожин КАДЪР: Туитър/@Feher_Junior
Евгений Пригожин КАДЪР: Туитър/@Feher_Junior

Евгений Пригожин нарече Александър Беглов "чувал с измет", който няма място в града, и настоява за криминално разследване срещу губернатора, който е член на управляващата партия "Единна Русия".

Собственикът на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин разкритикува губернатора на Санкт Петербург Александър Беглов, съобщава. Той дори нарича Беглов "чувал с измет", който няма място в града, и настоява за криминално разследване срещу губернатора, който е член на управляващата партия "Единна Русия".

Беглов управлява града от 2018 г., първоначално като временно и.д. губернатор, а след избирането си на местните избори през 2019 г. и като титуляр на длъжността.

Беглов многократно е ставал обект на атаки от страна на Пригожин, който е влиятелен бизнесмен.

Последните нападки обаче бележат ескалация на конфликта между двамата, след като Пригожин обвини губернатора в Телеграм, че лъже обществеността и не се грижи за положението със сигурността в града. Беглов засега не е отговорил на нападките.

Пригожин разкритикува губернатора, обвинявайки го, че не прави нищо след атентата срещу прокремълския военен блогър Владлен Татарски, чието истинско име беше Максим Фомин.

Фомин, който беше пламенен поддръжник на руската инвазия в Украйна, беше убит, след като миналата неделя на събитие в кафене, собственост на Пригожин, жена му дала статуетка, която по-късно експлодирала.

При взрива бяха ранени 40 души, а жената, внесла експлозива в кафенето, беше арестувана.

"Беглов не оказа никаква помощ след тази терористична атака. Нещо повече, смятам, че той носи вината за това, че в града няма сигурност, защото ако имаше такава, това можеше да бъде избегнато", каза Пригожин. Той добави, че правоохранителните органи трябва да се заемат с Беглов. "Той е абсолютно безполезен за този град", допълни Пригожин.