Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Аспарух Илиев
Д-р Аспарух Илиев

От хилядолетия е известно, че сексуалната ориентация и половата идентификация са сложни и могат да са насочени към всички полове по най-разнообразни начини. Нито Римската империя, нито Древна Гърция са загинали по този повод. Свободата всеки да решава сам за себе си, докато не пречи активно на другите, е основна ценност. Нека да оставим всеки да определя сам своя живот, ориентация и кого да обича, и да не се бъркаме в чуждите дела.

Младите хора и децата трябва да имат пълната лична свобода да се самоопределят както им хареса, като и да знаят, че няма нищо страшно в това да са различни. Да знаят, че няма теми-табу. Затова и включването на въпроса в учебник за 6-и клас определено е закъсняло, първите стъпки и познания децата получават още в 1-3 клас от приятелчета и деца в квартала, често грешно.

Причината - не умеем да говорим открито по тези въпроси, както и родителите ни. В резултат на това, с ограничения и псевдоморал израстват обременени и деформирани деца. Даването на цялата информация не е деформация, това е предоставяне на избор.

Имам две дъщери, и двете са посещавали училище в Германия и просто описвам учебната програма на всяко едно немско дете. Въведението в сексуалността се прави в 3 и 4 клас, предварително родителите се събират с учителите, за да се разбере какво знаят децата и какво не. Темата за разнопосочната сексуална ориентация се споделя още тогава.

(От фейсбук)