Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дмитрий Медведев КАДЪР: Туитър/@RussieInfos
Дмитрий Медведев КАДЪР: Туитър/@RussieInfos

Решението на Международния наказателен съд (МНС) да издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин ще доведе до чудовищни последици за международното право. Това твърди зам.-председателят на Съвета за сигурност на Русия и бивш неин държавен глава Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС и БТА.

"Решиха да съдят президента (. . .) на една ядрена сила, която не членува в МНС на същите основания като САЩ и като други страни. Очевидно са получили максимално твърда уводна инструкция", написа днес руският политик в Телеграм.

"Практическата ценност естествено е никаква, но благодарим, че са си спомнили за нас. Обаче последиците за международното право ще са чудовищни. Защото това е крах на основите, на принципите на правото. Включително на постулатите, според които отговорността е неотвратима. Сега никой няма да търси никакви международни органи, всички ще се договарят помежду си. Всички глупашки решения на ООН и другите структури ще тръгнат да се рушат. Настъпва мрачен залез на цялата система от международни отношения. Доверието е изчерпано", коментира Медведев.