Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Морфов Снимка: Фейсбук
Александър Морфов Снимка: Фейсбук

Частен съдебен изпълнител е връчил призовка на режисьора Александър Морфов с искане да даде обяснение. Това съобщи във фейсбук съпругата на Морфов - актрисата Рени Врангова.

“Искане за даване на обяснения“ от директора Василев. (за Александър Морфов)", написа тя в профила си и публикува снимка на документа.

"Не издържам вече от този административен тормоз. Ако искат, и в затвора да ни вкарат!", пише съпругата на Морфов в коментарите под публикацията си.

Получихме от Частен Съдебен Изпълнител “ Искане за даване на обяснения “ от директора Василев. ( за Александър Морфов ) Това се случва в България, Европа, 2023 ?

Публикувахте от Reni Vrangova в Петък, 3 февруари 2023 г.

Припомняме, че скандалът в Народния театър "Иван Вазов" започна на 29 октомври. Тогава след представление "Хъшове" главният режисьор Александър Морфов надраска вратата на кабинета и изкърти табелката с името на Велислава Кръстева - завеждащ "Връзки с обществеността" в театъра от лятото насам, а преди това дългогодишен пиар на ДПС, двукратно депутат от партията и приближена до нейния почетен председател. Конкретният повод за гнева му бе видео от изборите на 2 октомври, в което тя придружава Ахмед Доган до избирателната секция.

Малко след това актьорът Валери Йорданов започна събирането на подписи в подкрепа на Морфов. 

Освен това Йорданов обръсна главата си в знак на протест срещу директора на театъра Васил Василев и Велислава Кръстева, "защото те ни изкорубиха душичките". Актьорът поиска и оставката на Василев.

Вследствие на скандала между главния режисьор Александър Морфов и шефа на пиар отдела Велислава Кръстева служебният министър на културата Велислав Минеков разпореди пълна проверка на Народния театър, докато директорът Васил Василев на свой ред издаде заповед за вътрешно разследване срещу Морфов. Директорът, назначил и двете страни в конфликта, бе изслушан в парламентарната комисия по култура и медии, но не каза нищо конкретно, освен че върху него и театъра имало натиск от министър Минеков.

В края на декември директорът на Народния театър подаде жалба срещу министъра на културата проф. Велислав Минеков, тъй като по думите му, напрежението идвало именно от Минеков.

Вероятно този скандал е оказал влияние на решението на президента Радев за смяната на вече бившия културен министър с директора на Софийската филхармония Найден Тодоров в новия служебен кабинет, който встъпи в длъжност днес.                                                               

Коментар на съпругата на Морфов под публикацията СНИМКА: Фейсбук
Коментар на съпругата на Морфов под публикацията СНИМКА: Фейсбук
Рени Врангова СНИМКА: Личен профил във фейсбук
Рени Врангова СНИМКА: Личен профил във фейсбук