Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атанас Атанасов и Кирил Петков заедно на първия ред на Националното съвещание на ДСБ.
СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА
Атанас Атанасов и Кирил Петков заедно на първия ред на Националното съвещание на ДСБ. СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА

ДСБ се събира да решава ще бъде ли заедно с "Продължаваме промяната" на предстоящите парламентарни избори.

Поставяме си висока цел - първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори на 2 април и първи мандат за съставяне на правителство. Това заяви пред журналисти лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов преди националното съвещание. Той обясни, ще очаква ДБ да получи мандат за съставяне на коалиция с ПП за предсрочните парламентарни избори. 

Важно е кой ще управлява страната до местните избори. Ако искаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ в големите градове, не трябва да допускаме правителство на ГЕРБ да управлява страната, каза Атанасов. 

Атанасов очаква днес ДСБ да получат мандат от областните и общинските председатели на партията коалицията "Демократична България" да води разговори с ПП за общо явяване на предсрочните парламентарни избори на 2 април. "Да България" и "Зелено движение" също трябва да вземат такова решение.

Атанасов обясни, че основната идея на ДБ и ПП е да обсъдят своето поведение в светлината на местните избори. Основната конструкция в България е местната власт, посочи той. 

Относно обвиненията на Бойко Борисов, че правителството на Кирил Петков се е обогатило от продаването на оръжия чрез посредници, Атанасов заяви, че вече партиите са в предизборна кампания. Компроматите, които извират от ГЕРБ, ще извират още повече, каза той. Търговията със специална продукция в България е свободна - предлагаме и приемане, стана ясно още от думите му. 

Лидерите на "Да България" и "Зелено движение" Христо Иванов и Владислав Панев, както и съпредседателят на "Продължаваме промяната" също пристигнаха на събранието ва ДСБ в Интер Експо Център.