Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Единьо бе осъден на 33 години затвор за трафик на дрога и пране на пари, но след кратък престой зад решетките успя да изчисти имиджа си и сега очаква лъвския пай от наследството на баща си

Точно тази история е стара колкото света. Бащата тръгва от нищото, пробива си път до върха и до края на живота си се къпе в слава и пари. Синът обаче се ражда в охолство и напук на татко започва да дълбае към дъното, за да завърши накрая в някоя крайпътна канавка. Синът на Пеле - Едсон Чолби до Насименто-Единьо, прави всичко по силите си да влезе в ролята на щастливото изключение, но се проваля.

Славата на неговия създател се оказва токсична за всеки опит да си намери своето място под светлината на прожекторите.

Единьо се ражда само 67 дена след като баща му за трети път е станал световен шампион и окончателно е убедил света, че по-добър във футбола от него просто няма. Малко след петия рожден ден на сина популярният му баща е поканен да играе в "Ню Йорк Космос", за да спечели добри пари в края на кариерата си и в същото време да даде тласък на футбола в Америка.

Сделката е взаимноизгодна и за двете страни, но се оказва пагубна за семейния живот на футболната легенда. Пеле много бързо харесва живота си в Страната на неограничените възможности и загърбва задълженията на примерен съпруг.

След развода доскорошната му съпруга се настанява в малък апартамент и започва сама да се грижи за Единьо. В тези години момчето по никакъв начин не издава връзката си с един от най-популярните спортисти в света.

Израства на улицата и се запознава с всичките пороци.

Но вместо да стане изпечен гангстер, решава да върви по стъпките на баща си във футбола. Пеле активизира дебелите си връзки и урежда място на първородния в клуба, който го е превърнал в жива легенда. Само дето момчето му няма гениалните два крака на баща си и затова се пробва като вратар.

Единьо така и не успява да се измъкне от дебелата сянка на татко си.

Не само на терена, но и на улицата и в магазина го сравняват с Краля на футбола.

Оглеждат го като екзотично насекомо, за да разберат дали ушите му не са по-дълги от бащините и какво по дяволите му липсва толкова, че и той да стане успешен футболист. Напрежението е твърде голямо и младият принц решава да напусне терена и да се запознае с наркотиците.

За пред света се изхранва като треньор, но в действителност припечелва като пласьор на наркотици. Едновременно продава и употребява, което не се харесва нито на началниците му, нито на полицията.

В един момент Единьо се оказва преследван едновременно от колегите си в наркокартела и от органите на реда. За негов късмет ченгетата първи успяват да го докопат. Получава солидни обвинения за наркотрафик и пране на пари и след продължителна съдебна сага получава 33-годишна присъда, която никога няма да изтърпи. През цялото време наследникът на Краля твърди, че е паднал жертва на фамилната си обремененост.

"Преследваха ме на всяка крачка, за да видят дали няма да направя нещо нередно. Осъдиха ме за престъпления, които не съм извършил. Пратиха ме в затвора, където също не беше лесно да си сина на Пеле.

Никога не съм имал пари, не съм карал скъпи коли и не съм се ползвал с дебели връзки", кълне се блудният син, въпреки че по време на съдебния процес срещу него в съда са пуснати записи на телефонните му разговори с известен наркобарон. По телефона шефът подробно обяснява на Единьо как да "изпере" приходите от поредната успешно реализирана пратка кокаин.

Неволите на сина сякаш не успяват да развълнуват особено популярния му баща. Впрочем Пеле през целия си живот успява да подминава с присъщата си техничност големите проблеми, които изискват от него категорична позиция. Той не само е наричан Краля, той живее като крал, от когото се изисква да общува с боговете и да не се вълнува от драмите на простосмъртните. Много е вероятно Пеле все пак да се е обадил я на някой министър, я на бразилския президент, за да издейства милост за своето синче. Единьо лежи за кратко в затвора и някак успява да уреди взаимоотношенията си с бившите си работодатели. И поне в последните няколко години се държи като добро момче, както подобава на наследника на най-великия сред великите.

Опита да рестартира треньорската си кариера и се зае с делата на втородивизионен бразилски клуб. Когато го известиха, че баща му е на смъртния си одър, той моментално си стегна багажа и предупреди шефовете, че може и да не се върне скоро. Първородният син се включи активно в организацията на погребението, носи ковчега на баща си, а след приключването на траурните церемонии го очаква важно семейно съвещание.

Предстои разпределение на наследството на Пеле, оценено на над 100 млн. долара. Единьо дълго страда от славата на баща си, но сега има всички основания да поиска лъвския пай от богатството на татко.