Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Руслан Мъйнов и Албена Михова (вляво) в осъвременена версия на "Криворазбраната цивилизация" по БНТ
Руслан Мъйнов и Албена Михова (вляво) в осъвременена версия на "Криворазбраната цивилизация" по БНТ

Специално издание на “С Рачков всичко е възможно” на празника по Нова тв

В навечерието на Нова година един стар български род се събира отново и запълва ефира на БНТ с весели приумици, причудливи родови истории, много смях, веселие и хубави песни.

Фамилия Щръклица (20,30 ч) е наречена новогодишната фолклорна програма на обществената телевизия на 31 декември, посветена на уютното семейно и весело празнуване. Главната роля е отредена на обичания Васил Михайлов, който ще приветства зрителите с песен. Сред актьорите в забавната програма са Тончо Токмакчиев, Албена Колева, Петър Калчев, Тео Елмазов, Ирина Първанова и Ани Петрова. Семейно ще гостуват и пеят музикалните звезди Николина и Мария Чакърдъкови, Глория и дъщеря ѝ Симона Загорова, Гуна Иванова и нейните внучки Ива и Велислава Костадинови, както и Нелина, Васил Вълканов, духов оркестър “Плевен брас бенд”, оркестър “Орфей”, ансамбъл “Росна китка”, Радостина Паньова, трио “Китаристите”, школата за фолклорни вдъхновения “Олга Борисова”.

“Фамилия Щръклица” е своеобразно продължение на “Новогодишна щръклица” (2020) - превърнала се в най-гледаната програма тогава, както и на “Световна щръклица” от 2021 г.

Калейдоскоп от най-обичаните новогодишни програми, но в съвременен вариант ще предложи предаването Нашите Нови години (21,40 ч), с което БНТ ще посрещне 2023 г.

Любо Нейков пред микрофона в "Нашите нови години" по БНТ
Любо Нейков пред микрофона в "Нашите нови години" по БНТ

Едни от най-популярните и обичани звезди на сцената - Кръстю Лафазанов, Любо Нейков, Филип Аврамов, Албена Михова, Руслан Мъйнов, Стефан Рядков, Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров, Нети, Тео Елмазов, София Бобчева и Веселин Калановски, ще върнат спомените от изминалите десетилетия през историята на БНТ.

Музикалната история на нашите нови години ще бъде проследена от Васил Найденов, “Фондацията”, “Тоника”, дует “Ритон”, “Трик”, Любо Киров, Дони, Графа и Михаела Филева, Теодор Койчинов и Вяра Панталеева. Ексклузивен пасажер в машината на времето е 100 Кила. Пищният балет на Музикалния театър също е част от звездната програма, а Берковската духова музика ще поведе празничното новогодишно хоро.

Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев пак ще се преобразят като популярните хамали от "Шоуто на Канала".
Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев пак ще се преобразят като популярните хамали от "Шоуто на Канала".

Режисьор на тв фиестата е Димитър Шарков - знаково име в историята на новогодишните програми на БНТ, а отговорен оператор е Емил Дюлгеров.

БИ ТИ ВИ

Сцена под звездите - традиционният новогодишен концерт от площад “Княз Александър I” в София, организиран от Столичната община, се завръща след двугодишната пауза, наложена заради пандемията от ковид. Празникът на площада започва на 31 декември от 20,00 ч, а Би Ти Ви ще го излъчва на живо от 22,30 ч.

Главни действащи лица ще бъдат “Обичайните заподозрени”, които ще пеят заедно с участниците от “Гласът на България”. Водещи са Натали Трифонова и Николаос Цитиридис, а събитията в бекстейджа ще следят Петя Дикова и Боби Лазаров.

Два часа преди да се появи на площада, Цитиридис ще покаже публично в ефира приятелката си - актрисата Боряна Братоева, а двамата заедно ще разкажат забавни моменти от съвместния си личен живот. Ще го направят в новогодишното издание на “Шоуто на Николаос Цитиридис”, което ще бъде излъчено с името Шоу като за последно (20,30 ч).

Николаос Цитиридис и любимата му Боряна Братоева в "Шоу като за последно" по Би Ти Ви
Николаос Цитиридис и любимата му Боряна Братоева в "Шоу като за последно" по Би Ти Ви

В предаването ще се включат и треньорите от “Гласът на България” - Дара, Любо Киров и Галена, която повече няма да участва в музикалното риалити. Иван Лечев - четвъртият треньор, ще блесне в нетипична за него роля. Ще има още много музика с Георги Христов, Меди, Прея, Рая Димитрова и група “Молец”, както и игри с братя Аргирови.

Кали ще изгрее в ново амплоа минути след посрещането на Нова година в концерта вариете Калиграф (00,30 ч) на 1 януари. В него тя представя 12 от най-големите си хитове в нов аранжимент в стил “балкан латино джаз”.

В празничните дни Би Ти Ви ще излъчи шоу спектакъла на Енчо Кирязов Нощ на звездите в две части - на 31 декември (събота) и на 2 януари (понеделник) от 13,30 ч.

Фолклорният репертоар на Деси Добрева ще бъде представен в концерта ѝ Пустото лудо (1 януари, 12,30 ч). Музикалната поредица завършва на 7 януари (събота) от 13,30 ч с юбилейния концерт на “Остава”, с който групата отбелязва 30 години на сцената.

НОВА ТВ

Димитър Рачков и забавното му шоу С Рачков всичко е възможно ще са гвоздеят на новогодишната програма по Нова тв на 31 декември. Концерт, изненади и много смях са заложени в сценария на предаването. Участват Герасим Георгиев – Геро, Невена Бозукова – Неве, Милена Маркова – Маца, Жанета Брейчева, Тити Папазов, Борислав Захариев, Алфредо Торес и Искра Донова.

Димитър Рачков представя новогодишна версия на предаването си “С Рачков всичко е възможно” по Нова тв.
Димитър Рачков представя новогодишна версия на предаването си “С Рачков всичко е възможно” по Нова тв.

Концертът в новогодишната нощ е “Ку-ку бенд” представя Софи Маринова (22,30 ч) - 25 години на сцена.

Музикалната програма продължава и на 1 януари със спектакъла 45 години “Ритон” (12,30 ч), в който Катя и Здравко от най-популярния български дует ще представят незабравимите си песни.