Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тина Търнър
Тина Търнър

Губи двамата си синoве и сестра си

                                                                                                           

Hа 8 декември Тина Търнър получи най-ужасяващото телефонно обаждане – че и вторият й син е починал. През 2018 г. по-големият Крейг се самоуби.

"Рони, ти напусна света твърде рано. Потънала в скръб затварям очи и мисля за теб, любимия ми син."

С тези думи Кралицата на рокендрола си взе сбогом с Роналд Търнър – плод на токсичната й любов с Айк Търнър. Той е роден през 1960 г., а докато е бременна с него, тя се опитва да се раздели с мъжа си, но скандалът довежда до първия му побой над детето. Когато пораства, момчето става част от музикалната им група и започва да върви по стъпките на родителите си. През 1993 г. взема участие заедно с майка си в биографичния филм. What's Love Got To Do With It, който разказва историята на нейния живот.

Вторият син на Тина - Рони Търнър, който почина от рак, заедно със съпругата си Афида.
Вторият син на Тина - Рони Търнър, който почина от рак, заедно със съпругата си Афида.

Според медиите

полицията е била извикана в дома на Рони

в четвъртък сутринта – 8 декември, когато човек - вероятно съпругата му Афида, се е обадила, за да съобщи, че той има проблеми с дишането и впоследствие е спрял да диша. Всичко се случило пред къщата им в Лос Анджелис за минути, а съседи се притекли на помощ и се опитали да го реанимират.

Пристигналите парамедици поели тялото на 62-годишния мъж, но усилията им били напразни. Той вече не бил между живите и те констатирали смъртта му.

Съпругата му, френската певица Афида Търнър, е в голям шок от случилото се и призна, че само за 3 седмици ракът е погубил любимия й мъж. Тя сподели няколко снимки на семейството им и припомни, че двамата са се оженили през 2007 г.

"Рони

беше страхотен музикант

и басист с удивителна душа, със сърце на истински ангел, духовно извисен, единствен по вида си - сподели тя през сълзи. - Направих най-доброто до края, този път [не] успях да те спася."

На 12 декември бяха публикувани резултатите от аутопсията на Рони Търнър, според които музикантът е починал поради "усложнения на метастазирал карцином на дебелото черво".Съдебномедицинската служба на окръг Лос Анджелис описва и други значими състояния, изброени в доклада, сред които е "атеросклеротично сърдечносъдово заболяване".

Афида допълни, че сърцето й е разбито, че случилото се е много лошо и че тя е смазана, а кончината на съпруга й идва след смъртта на няколко членове на семейството на Тина Търнър.

Тина Търнър се грижи за Айк и четиримата им синове, докато прохожда в кариерата.
Тина Търнър се грижи за Айк и четиримата им синове, докато прохожда в кариерата.

През 2018 г. Кралицата на рокендрола загуби първородния си син Крейг, през 2010 г. се сбогува завинаги със сестра си Алин Бълок, която била мениджър на момичешката група Ikettes и пишела песни за Айк и Тина. През 2007 г. от свръхдоза почина и насилникът й Айк Търнър, но и досега кошмарите от живота с него я преследват. От трите си трагедии най-тежко понесе смъртта на Крейг, когото ражда само на 18 г. от саксофониста Реймънд Хил. Той обаче я зарязва с детето, защото в плановете му не влизало отглеждане на бебе.

Загубата на първородния й син толкова бе сломила рок звездата, че тя се отказа от сцената за 2 години. Тогава Кралицата на рокендрола не сподели нищо пред медиите. През 2005 г. обаче бе признала, че Крейг е

приемал много тежко сцените на насилие

и винаги виждала тъгата в очите му. След самоубийството му на 59 г. лекарите заключили, че депресията от детството му е надделяла и той е сложил край на живота си. Крейг Търнър бе намерен мъртъв в дома си в Лос Анджелис през юли 2018 г. с огнестрелна рана.

Любопитното е, че точно в този момент нищо не е подсказвало, че той смята да посегне на живота си. Давал вид на човек, доволен от професионалния си и от личния си живот и дори имал нова приятелка. Бил интроверт и много срамежлив човек.

"Нямам никаква представа какво го е довело до ръба, освен нещо, което да го е преследвало в самотата му – сподели певицата наскоро. - Мисля, че е нещо, свързано с това да си сам. Колкото повече мисля, се питам защо не е звъннал на приятелката си, за да му помогне.”