Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йонко Иванов, Владимир Тодоров и Бойко Рановски
Йонко Иванов, Владимир Тодоров и Бойко Рановски

Експерти коментират тежката катастрофа с автобус с бургаска регистрация, превозващ хора от екскурзия в Кавала обратно до Бургас, при която загина една жена, а множество други са в болница с различни наранявания. 

Според председателя на Българската асоциация на пострадали при катастрофи Владимир Тодоров е важно да се види дали е имало предпазни колани в автобуса.

Комбинацията от атмосферните условия, действията на водача и състоянието на инфраструктурата са допринесли за този пътен инцидент, заяви пред bTV Бойко Рановски. "Автобусът, фирмата и водача притежават всички документи за извършване на този вид превоз", каза още той. 

Половината от автобусите в страната са на възраст над 25 години, каза още Рановски. 

Йонко Иванов от Съюза на центровете по авто - мото подготовка заяви, че участъкът в този район е доста хлъзгав. 

"Шофьорът с единия крак е в гроба, с друга в затвора. Всички смятат, че тази професия е доста лежерна и доста добре платена", допълни Иванов. 

Владимир Тодоров допълни, че прокуратурата е дала указания да се изследват всички фактори.

"Дежа вю се случва. Спомняме се катастрофата в Своге и с македонския автобус - лоша маркировка и неподходящи мантинели. Нещата се повтарят докато собственикът на пътя не почне да носи отговорност. Интересно е "Пътна полиция" какви данни ще даде за ПТП в този участък. Ако там всеки месец се случват катастрофи, значи има безхаберие на държавата", каза още той.