Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Пашов в съдебната зала.
Александър Пашов в съдебната зала.

Окръжният съд в Пловдив остави Александър в ареста

Два опита за самоубийство е правил 31-годишният Александър Пашов, обвинен за смъртта на жена си Фанка. Тялото на 28-годишната жена беше открито в изоставен гараж в село Пъдарско след двудневно издирване от полицията в Раковски. Тя изчезна на 25 ноември на път за работа към Индустриалната зона в Стряма.

Пашов се изправи пред Пловдивския окръжен съд и поиска по-лека мярка, но магистратът Иван Бонев го остави за постоянно в ареста.

Прокурорът Димитър Морев изтъкна, че Пашов е прикрил следите от престъплението. По думите му при по-лека мярка може да извърши друго престъпление. "Става въпрос за тежко умишлено престъпление, за което се предвиждат от 10 до 20 години затвор", каза обвинителят. Той уточни, че все още уточняват как се е стигнало умисъла за реализиране на престъплението. Според Морев Фанка е напуснала семейното жилище и не е полагала грижи за двете си деца.

"Налице са достатъчно данни, че моят доверител е осъществил престъплението, но категорично не съм съгласна, че има опасност да се укрие или да извърщи друго", каза адвокат Анастасия Будакова.

Според хора от селото Александър бил много ревнив, а и се страхувал, че Фанка ще му вземе децата - момиче на 8 и момче на 14. След раздялата те живеели при него. В Пъдарско са убедени, че убийството е планирано - мъжът си купил пистолет преди няколко месеца и се учил да стреля в гората.

В съдебната зала е и бащата на Александър. "Голяма беля", каза единствено родителят Алекси.

Определението на Окръжния съд може да бъде протестирано на 6 декември пред Апелативния.

Бащата на Александър също е в залата.
Бащата на Александър също е в залата.