Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петър Тодоров СНИМКА: Архив
Петър Тодоров СНИМКА: Архив

Главният секретар на МВР Петър Тодоров обяви, че той и заместникът му - гл. комисар Станимир Станев, подават оставки след поредния случай на тежко пострадал полицай заради трафика на мигранти.

Тодоров обяви, че оставка пред министъра подава и заместникът на главния секретар - гл. комисар Станимир Станев.

Пред медиите главен комисар Петър Тодоров посочи, че е крайно време за законодателни промени за трафика на хора, които да увеличат наказанията за тази дейност.

"Всеки ден полицаите с телата си спират мигрантската вълна. Крайно време е за законодателни промени, които да им помогнат. Законодателството в момента е много либерално. При такова законодателство, което поощрява този вид бизнес, няма как резултатите да са различни. Ние обучихме колегите, снаряжихме ги, но трябва законодателната власт да покаже, че ще пази полицаите", заяви Тодоров.

Той даде пример, че от близо 4000 образувани досъдебни производства за трафик на хора през 2021 и 2022, половината са приключили с осъдителни присъди, но ефективните са само 158, предаде БНТ.

"И нeка съда и прокуратурата, разглеждайки тези дела, да са особено внимателни, че осъждайки тези хора на глоба, те отново се връщат и се изправят срещу колегите", каза още Тодоров.

Брифинг на главния секретар на МВР след катастрофата с мигранти край София

Брифинг на главния секретар на МВР след катастрофата с мигранти край София

Публикувахте от "По света и у нас" - новините на БНТ в Вторник, 22 ноември 2022 г.