Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Загиналият граничен служител Петър Бъчваров постъпил в редиците на МВР, мотивиран от баща си, който е бивш униформен

“И в дъжд, и в студ беше на пост! Не се оплакваше”, разказва приятелят му Господин Адамов

"Изключително добър човек. Истински приятел. Беше ми братовчед. Малко са хората като него. Държеше на работата си. Имаше голямо сърце. Това мога да кажа за него. Беше за пример."

Така братовчедът на застреляния полицай Петър Бъчваров - Георги Димитров, описва загиналия си роднина. Близки на униформения казват, че той бил отдаден на професията и споделял, че това е неговото призвание. Наследил дълга да пази обществото от собствения си баща, който също бил в редиците на МВР. Никога не е твърдял, че се страхува за живота си. Не е споменавал и че рискът може да го накара да смени работата си.

Нямал притеснения, че може да се случи най-лошото, докато следи за пробиви по границата.

"Всички служители са там, това им е задължение", обяснява Димитров.

Според роднини на загиналия 32-годишен мъж той бил служител за пример. Нямал никакви провинения. Нито шефовете му, нито колегите можели да се оплачат от него. Не влизал в конфликти и бил винаги насреща, когато някой имал нужда от помощ. Пристигал в районното винаги усмихнат.

"От седем-осем години беше в системата - разказва негов колега пред медията ни. - Постъпи някъде 22-23-годишен. Много хора биха си помислили, че на тези години младежите не разсъждават като възрастни, но при него не беше така. Още когато дойде, направи впечатление с твърдото си поведение в добрия смисъл на думата. Възпитан, сериозен, готов да поема инициатива и най-вече отговорност. Нямаше скатаване за задачите, нямаше оправдания защо нещо не може или не иска да направи. Нямаше и шикалкаване.