Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

       

Нещата при него бяха - казваш му какво да стори и то се случва на мига. Такива хора са за пример. Само ще кажа, че Петър не гледаше просто ей така да му минава времето, когато беше на границата. С него неведнъж сме обсъждали, че по нея има пробойни, през които лесно минават мигрантите.

Говорил ми е за това, че е попадал на подобни места и е виждал, че не е добре изградена. Правело му е впечатление. Въпреки това никога не е имало оплакване от негова страна. Продължаваше да държи на работата си. Още веднъж ще се повторя - беше за пример на всички млади хора. Ако те бяха като него, със сигурност МВР щеше да изглежда и да действа по съвсем различен начин. Малцина са тези, които носят отговорност."

Покрусен от загубата на Бъчваров е и неговият приятел Господин Адамов, с когото се познават от 25 години.

"Знаем се от деца, защото сме от едно село - разказва познатият му. - Той беше един страхотен човек от уникално семейство. Майка му е педагожка, а баща му е пенсиониран полицай. Правеше на мравката път. Усмихнат и с никакви лоши чувства към никого. Добра душа."

Адамов си спомня, че Петър не се оплаквал от нищо. За много кратко време се доказал като отличен граничен полицай.

"И в дъжд, и в студ той отиваше на пост, за да изпълнява дълга си - обяснява приятелят му. - Постъпи в системата някъде през 2013-2014 г. Добър служител и топпрофесионалист. С желание влезе в МВР. За съжаление - вижте как работят и какви заплати вземат. Нямат оборудване, понякога карат счупени коли. Отидете на границата и ще се убедите за какво иде реч. Мъка! Всеки път близките на тези хора са в страх. Защо според вас? Отговорът е лесен - защото няма закони. Служителите на реда трябва да бъдат защитени. Те го заслужават, защото се грижат ние да бъдем защитени. Смели са!"

Заради трагичната кончина на младшия инспектор и в знак на съпричастност към болката на близките и роднините му община Елхово обяви 9 ноември за ден на траур. Кметът Петър Киров издаде заповед, в която посочи, че тогава гражданите ще се сбогуват с починалия служител на МВР. "Изказвам своите дълбоки съболезнования на семейството, близките, приятелите и колегите на сержант Петър Бъчваров, който изгуби живота си при изпълнение на служебния си дълг", сподели Киров.

Засега семейството на Бъчваров запазва мълчание. Приятелите му са категорични, че за смъртта му трябва да има наказани. Според тях, ако няма присъда за двамата задържани турски граждани, подобна трагедия ще се повтори в близкото бъдеще, тъй като мигрантският натиск от Турция расте. Познатите на Петър мислят, че заловените за кончината му виновници трябва да бъдат екстрадирани у нас, където ще получат доживотен затвор.