Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Загиналият Петър Бъчваров. Снимки: фейсбук
Загиналият Петър Бъчваров. Снимки: фейсбук

Загиналият граничен полицай Петър Бъчваров готвел сватба с приятелката си, споделят негови близки. 

Петър Бъчваров е бил на 32 години. Последните 8 от тях е на служба в „Гранична полиция”. Родом е от Елхово, неговият баща е бил началник на местното управление на МВР. Майка му е учителка. Едно дете е в семейството.

От основното училище, през школата в Пазарджик, до работата рамо до рамо на граничната бразда, синът на Величка Динева и убитият Петър Бъчваров са почти неразделни. Един изстрел променя това.

„Снощи в 5 часа са били заедно и си бил купил кола. Тази вечер имали уговорка да почерпи за новата кола. Отиде на смяна и не се върна”, каза жената. Тя познава убития Петър от малък. Често изпитва страх за сина си, който също е граничен полицай. „Нашите полицаи не са защитени. Носи пистолет, няма право да стреля - ми той го носи само да му тежи”, казва Величка Динева пред Нова тв.

Хората в района виждат мигранти всеки ден. Напоследък все по-често. Потресени са от убийството на граничния полицай. Жителите на пограничните села смятат, че докато България и Турция не се разберат каналджиите да бъдат спирани още преди границата, ситуацията няма да се промени.