Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

При клетвата на новите депутати всички бяха прави
При клетвата на новите депутати всички бяха прави
  • Мислете, призова колегите си най-възрастният народен представител Вежди Рашидов

Мислете. Това призова неколкократно депутатите от новото 48-о народно събрание доайенът Вежди Рашидов при старта му.

5 минути след 9 часа Рашидов удари първия звънец. 235 депутати се регистрираха за първото си заседание.

Ето какво каза доайенът на колегите си в своята реч:

 Някои казват, че с възрастта човек помъдрява, други, че тялото остарява. Спомням си как като малко момче мечтаех да открия света, дойдох да се изуча. Спомням си наказанието, унижението и смяната на имената. Революцията, палатката и куполите пред "Кристал", Града на революцията, главната стачка на ВНС, протестите, неволите и поуките. Спомням си, разказа Рашидов на младите си колеги. И им обясни, че прави това, защото мъдростта се ражда от паметта, а тя е изградена от спомени. Най-добрият пророк на бъдещето е миналото.

Дума по дума, камък по камък сградихме живота си. Много хора допринесоха за това. Едни помним, но други не познаваме. По пътя срещнахме немалко несгоди.

Вежди Рашидов
Вежди Рашидов
Сега стоим всички заедно едни чегъртани, други обидени, трети забравени, четвърти анатемосвани. И пак се чудим защо и накъде. В стремежа да покажем правотата си, заляхме всичко със страдание.

Агресията ражда само агресия, а отрицанието води само до отрицание. Докога така?

Объркани в мерки и реформи, влизаме все повече в познатата ни антиутопия.

Затова ви моля - мислете. Нека, когато се изправяне един срещу друг, да помним, че всеки от нас има своята история, семейство, достойнство.

Нека спорим, но да не се обиждаме. И аз като вас изживях младостта, но е нужен и опит, обърна се Рашидов към младите си колеги. 

Мислете, знам, че всички тук са различни, както цветовете на палитра, от това може да излезе нещо хубаво, завърши депутатът от ГЕРБ.