Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Заради санкциите в Русия има недостиг на резервни части и вече има проблеми с производството и ремонта на бойната техника СНИМКА: Pixabay
Заради санкциите в Русия има недостиг на резервни части и вече има проблеми с производството и ремонта на бойната техника СНИМКА: Pixabay

От момента на инвазията в Украйна руската армия е загубила около 6000 единици бойна техника. Освен това, тя продължава да използва боеприпаси с толкова висока скорост, че е невъзможно да бъдат заменени. Това пише The New York Times, като се позовава на доклад на американските власти.

Заради санкциите в Русия има недостиг на резервни части и вече има проблеми с производството и ремонта на бойната техника. В момента Белият дом се опитва да изясни какво още да включи в пакета със санкции, за да затрудни Москва с производството на оръжие, се казва още в доклада.

Там е посочено, че Русия се опитва да получи западни технологии и резервни части, като се опитва да пробие санкциите с помощта на Иран и КНДР.

От началото на войната Русия не съобщава за загубите на военна техника.

По данни на анализаторския проект Oryx армията на Руската федерация е загубила в Украйна малко над 7000 бойни единици техника. Генералният щаб на Украйна твърди, че цифрата е 10 000.

В началото на октомври The Wall Street Journal съобщи, като се позовава на Oryx и други анализатори, че армията на Русия е хвърлила срещу Украйна повече бойна техника и въоръжение, отколкото всички западни държави са дали на украинците.