Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Резервоар за гориво избухна рано днес на най-дългия мост в Европа, който свързва Русия с анексираната територия Крим, според руската държавна медия РИА и кадри в социалните медии.

Изображения на опожарения мост, публикувани в социалните медии, показват, че част от пътното платно за автомобилите, както и железопътните релси, са паднали във водите под него. Отгоре се виждат пламъци, горящи от железопътни вагони.

Танкерът е избухнал на 19-километровия мост - стратегически важен, защото свързва Краснодарския край на Русия с анексирания от Русия Кримски полуостров.

Мостът преминава през Керченския пролив, който свързва Черно с Азовско море.

Източникът на експлозията остава неясен.

В интервю през август висш украински военен командир каза, че Кримският мост е законна цел. Още от тогава се носят украински закани да разрушат моста. 

Веднага след взривовете тази нощ от Русия обвиниха Украйна, че е виновна за разрушенията.

"Украинските вандали успяха да се доберат до Кримския мост с кървавите си ръце. Сега те имат с какво да се гордеят: за 23 години не успяха да построят нищо достойно за внимание в Крим, но успяха да повредят платното за движение на руския мост. В това намират смисъл киевският режим и украинската държава. Смъртта и разрушението са единственото, което успяват да постигнат", написа председателят на Държавния съвет на Крим Владимир Константинов в своя канал в "Телеграм".