Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мустафа Карадайъ гласува в Кърджали. СНИМКИ: НЕНКО СТАНЕВ
Мустафа Карадайъ гласува в Кърджали. СНИМКИ: НЕНКО СТАНЕВ

Според него времето е сложно и изисква отговорност не само към хората, а и към съюзниците ни

"По предварителни данни от различни агенции, за пореден път българските избиратели не овластиха никой партийно - коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. - Изпратиха силен сигнал, че политиците трябва да си говорят, да търсят диалог, коалиция помежду си в името на решаване на проблемите на хората. Трябва да има стабилно мнозинство, което да излъчи стабилно правителство, защото живеем в множество кризи, шапка на всички кризи, икономическа, социална и енергийна е политическата. 

Първо, трябва да се реши политическата криза, диалог, гражданите не гласуват да се мразят, да се подхождат реваншистки, а да се търсят решения на проблемите на хората - да има диалог, да има нормалност, а не разделителни линии. Затова нашият призив към всички лидери е да преодолеят егото, егоцентризма си и в името на преодоляването на множеството кризи, на решаването на проблемите на хората да търсят обединението."

"С всеки можем да говорим в търсене на различни формули за съставяне на стабилно мнозинство и правителство. По отношение на северноатлантическите ни партньори също са притеснени от кризата, в която се намира България. Ние в тази ситуация трябва да носим отговорност и да сме категорични при съставяне на мнозинства и правителства, изисква отговорност, а не прищевки и т.н." 

На въпрос какво ще преодолеят, ако им се наложи да са балансьор в бъдеща коалиция, той отговори, че в името на стабилността на държавата, е нужен диалог, нормалността в политиката, която даваме от 2016 г. според нас е аксиома - не омраза, не разделителни линии, а диалог, отговорност. От тази гледна точка, дали мандат ще бъде даден на ДПС са бъдещи несигурни действия, ние призоваваме за диалог в търсене на решения. 

"Нормалност в политиката и защита на демокрацията", от това няма да се отклоняваме. 

На въпрос с кого биха се коалирали, той каза, че с всички, които са отговорни към хората и към съюзническите партньори, към хората и държавата, отговорност се изисква в това сложно време.