Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Изборният ден започна в 7 часа СНИМКА: Pixabay
Изборният ден започна в 7 часа СНИМКА: Pixabay

Няма регистрирани нарушения на обществения ред преди началото на вота, съобщават от МВР. Изборният ден започна по план в 7 часа тази сутрин.

Сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват изборния процес могат да бъдат подавани на денонощната телефонна линия 02/9011298 и на имейл [email protected].

Дирекция "Български документи за самоличност" ще работи днес от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения на гражданите, които са с изгубени, откраднати или повредени документи, за да могат те да упражнят правото си на глас. 

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия. Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.