Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГЕРБ закрива кампанията в Пловдив
ГЕРБ закрива кампанията в Пловдив

Еврозоната е първата важна тема, втората - публичните финанси, заяви лидерът на ГЕРБ

Аз съм правил 2 пъти коалиции с нелесни партньори - РБ и ПФ, където бяха 3-4 парти. Рецептата за управленска коалиция е всички лидери да са министри. Иначе "ние ще си седим по централите, ще пратим експерти" - това е най-лесният начин да се измъкнеш при криза. Това заяви лидерът на ГЕРБ на закриването на предизборната кампания в Пловдив.

"Вижте Слави Трифонов - като се уплаши, си дръпна министрите и правителството падна, Ако Слави бе министър. нямаше така да стане, а и те нямаше така да правят срещу него. Не знам по Европа лидерите на партии и коалиции да не са пряко ангажирани с управлението. И Валери Симеонов не искаше да става, аз казах - всички вътре", обоснова се бившият премиер. Ние сме готови да работим за стабилна държава. И най-доброто служебно правителство не може да даде стабилитет, смята той.

Еврозоната е първата важна тема, втората - публичните финанси да влязат в границите, в които трябва, заяви той.И отново предупреди, че харченето с кредити прави следващите поколения зависими.

"Или те, или ние" е нещото, което най-малко желая. И зад "те" и зад "ние" седят български граждани. Ако ние продължим и на трети да си говорим за ние, те, той, тя, нищо добро не ни очаква. Тук всички са били министри, депутати, експертизата е добра", заяви Борисов. "Те" и "ние" не съществува за мен, съединението прави силата. Направиха много бели, да, заслужават да бъдат влачени. Аз съм бил по казарми, моят живот е бил тежък, но това, което направиха със Севда пред децата...", възмути се той от незаконния арест на пиарката на ГЕРБ пред семейството й. "С това те доказаха, че законът не ги интересува, т.е всеки следващ министър може да им направи това. Но не е правилно. Затова не искам да проявявате реваншизъм", обърна се към своите лидерът на ГЕРБ. Според него целта на появата на Кирил Петков в студиото на БТВ е била "да стане бой, да се омаскари всичко". "Ми аз ще пратя депутата Тачев, Младен Маринов. Ние пращаме Деница, Делян - кротки хора, които да дадат на българите нашите тези - туризъм, енергетика, строителство", изтъкна Борисов.

Той благодари на десетте жени водачи на листи на ГЕРБ и на Делян Добрев и Тома Биков, че "във всички кризисни моменти отиваха на т.нар. лидерски дебари без лидер". Благодарност имаше и за Томислав Дончев и всички от екипа, изготвил управленската програма на ГЕРБ, "да имаме нещо надлежно и като документ да служи за бъдещи разговори".

"Искат да се случи каквото се случи със СДС, партията, която ни извади от комунизма, затова е чест СДС да са с нас. Винаги сме имали памет. Народ, който няма памет, партия която няма памет, не я чака нищо добро - те ни извлякоха от комунизма. Сега опитват с нас същото - пенсионираха им лидера, направиха интригата между първия-втория, разцепиха я на няколко партии и .. Добре, че дойде ГЕРБ, заедно с колегите от СДС ще продължим и занапред, ако и те искат", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Борисов е доволен, че сегашното служебно правителство "не играеше така ярко за нашите опоненти както през предишните избори". "Не забравяйте, че Бойко Рашков го назначи президентът Радев с ясна цел да ни изчегърта. Мисля, че и той видя колко трудно е да се управлява, а и видя, че не всичко, което са му говорили е истина", добави той.

Като важни и трудни за решение теми Борисов посочи ситуацията с мигрантите и "парите на държавата, които ги няма". Може ли да си представите по мое време да въведа бедствено положение - имаше нула мигранти, категоричен бе бившият премиер. И припомни хвалби от ЕС за справянето с мигрантската криза, както и отпуснатите от Европа пари. Според него, ако са верни твърденията на конкурентите му, че ГЕРБ са крали по 8-10 млдр. годишно, за две години бюджетът трябва да е "на 16 млрд. плюс, а те са минус 15 млрд. надолу". В енергетиката е не по-малък хаос, там имаме решение за бензина, нататък със съседите ще намерим и за газа, добави Борисов.

Борисов се обърна и към пловдивчани като увери, че ще изпълни обещанието си за околовръстно. "Обещали сме 2 стадиона. Пловдив ще има финал за Суперкупа като си достроим стадиона. Говорил съм с когото трябва", ангажира се той.

ГЕРБ избраха да закрият предизборната си кампания от Пловдив. След закриване в Пловдив винаги сме се поздравявали с победа, заяви местният координатор на партията и екскмет на града Иван Тотев. В града са всички водачи на партийните листи, както и кандидатите за депутати и много симпатизанти.

"Трябва да положим максимални усилия да се представим добре. В неделя трябва да сме внимателни, тъй като имаме изнервен противник, а от инфантилното му поведение може да се очаква всичко", заяви още Тотев. И призова членовете на секционни комисии да бъдат внимателни заради некоректните политически конкуренти.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров благодари, че градът му приема "цялото войнство на ГЕРБ" за край на предизборната кампания. И се оплака от лошата комуникация с последното редовно правителство. "Г-н Борисов първо даваше на другите кметове, ние трябваше да чакаме. Тия хора не се научиха, те са реваншисти и спряха всичко, което бе започнато от ГЕРБ. Каквото можеха блокираха", оплака се той.

"Не аз съм желязната лейди, а тези хора зад мен, които в продължение на 7 месеца издържаха. Издържахме всички заедно, ние и вие, всички които подкрепяха ГЕРБ 12 г. - издържахме арестите, изчегъртването и хулите. Днес сме по-силни от всякога и ще им покажем какво означава силата на обединението на народа и ГЕРБ", обърна се към присъстващите Десислава Атанасова. Според нея ретроспекцията за последните 7 месеца и случилото се в държавата е, че всички сме чували ежедневно лъжи.

"Хората казват: "Никога повече такава Промяна, искаме стабилност, растеж и сигурна държава". Единствено с ГЕРБ-СДС това може да бъде гарантирано, защото имаме екип, експертиза и отговорност към нашата мила родина", заяви Атанасова.

Зам.-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че българският гражданин е бил лишен от правото на избор и не е имал между какво да избира. "От едната страна има опит за разговор, от другата - крясъци и истерия. От едната - подробно разработена програма, от другата - страница и половина опорни точки. Това е като да сложиш качествена стока в магазин с ментета", заяви той. И благодари, че кандидатите на ГЕРБ не са се изкушили да правят като другите.


"Чета в т.нар. програма на политическа партия, че ключов приоритет е изграждането на нов затвор в Банкя - велико. Благодаря, че не хванахте този стил. Ако го бяхме хванали какво трябваше да предложим - изграждането на Център за изучаване на български език за средно напреднали, на логопедичен кабинет на ул. "Шишман" в София или Център за борба със зависимости? Това ли ни е нивото?", попита Дончев. И подчерта, че кандидатите на ГЕРБ са водили истинска кампания с тези и аргументи.

Делян Добрев очаква "Промяната" да останат четвърта политическа сила и нищо да не зависи от тях в нашия политически живот. Готови сме да им купим еднопосочни билети и да отиват там, откъдето дойдоха", закани се бившият енергиен министър. Той припомни, че в Хасково водач на ПП Асен Василев, който се крие повече от месец от дебат с него. "Дебне като ме няма и обикаля където ме няма, да не се засечем случайно, остава да го привикам на очна ставка, за да се видим", пошегува се той.

Председателят на СДС Румен Христов посочи, че ако "локомотивът" Бойко Борисов не е бил начело, нямаше да има този резултат. "Той събира не само пълни зали, но и трудни коалиционни партньори, европейски лидери. Аз съм сигурен, че днешният лидер на опозицията и бъдещ лидер на мнозинството ще остане и ще ни води в бъдеще", заяви той. Според него няма нищо лошо, че ГЕРБ е лидерска партия, тъй като повечето в ЕС са такива. Те не искат по-приемлива ГЕРБ, искат по-слаба, смята той за призивите Борисов да се оттегли. Христов настоя, че десницата винаги е решавала кризите в България, затова от сегашните и само ГЕРБ-СДС може да се справи.